Provocare: Care este cea mai mare dezamagire pe care i-ai provocat-o copilului tau?

Daca s-ar face un top pe aceasta tema, cu siguranta eu as castiga! Detasat! Cine ma cunoaste si chiar si cine nu, ar ramane perplex si ar spune ca e o gluma buna ce mi s-a intamplat..Intr-adevar, vorba aceea: daca nu ar fi de plans, ar fi de ras!

Cine nu ma cunoaste va crede cu siguranta despre mine ca sunt un parinte groaznic! Si chiar am fost in aceasta situatie! Pentru ca nimeni nu poate intelege cum s-a ajuns la asemenea situatie!

Ei bine, va veti intreba: Si ce ai facut, Doamne, atat de teribil?

Raspuns: am ratat serbarea de Craciun a lui Alexandru – serbare mult dorita si asteptata de el, care avea rolul de PREZENTATOR – si, mai rau: l-am facut si pe EL sa o rateze!

Cu alte cuvinte: Alexandru a ratat serbarea de Craciun, la care avea rolul de PREZENTATOR, pentru ca eu, mama lui, am incurcat zilele!

Cu alai cu mic si mare (a se citi eu, Alex si Aida, doar noi 3, pentru ca tati era plecat din oras) ne-am prezentat la gradinita gatiti, ferchezuiti si parfumati vineri dimineata la ora 9, ca sa aflam ca serbarea fusese joi dimineata la aceeasi ora!!!!

Cum s-a putut intampla asa ceva? Ei bine..un cumul de factori: prea mult siguranta de sine (citisem mailul cu programarea serbarii cu vreo 10 zile inainte si puteam sa jur ca e vineri), oboseala, lipsa de timp de a reciti mailurile, iarasi prea multa siguranta de sine, eram setata pe ziua de vineri si nici prin gand nu mi-a dat sa verific..plus ca tati fiind plecat 3 zile de acasa, am decis ca imi era mai usor sa nu il mai duc la gradinita doua zile inainte (Alex stia foarte bine rolul) si sa il duc direct in ziua serbarii…

A fost un soc extrem sa aflam ca serbarea A FOST! Si imaginati-va si socul educatoarei cand a aflat ca am ratat serbarea pentru ca am incurcat zilele.. Alex nu a realizat pentru moment si singura lui grija atunci era ca a pierdut cadoul de la Mos Craciun..dupa ce si-a primit cadoul s-a calmat atunci. Dar pe masura ce orele treceau, a constientizat PENTRU PRIMA DATA sentimentul PIERDERII IREMEDIABILE a ceva! A realizat pentru prima data ca a pierdut ceva ce nu mai poate recupera! 🙁

E groaznic pentru un parinte sa iti vezi copilul trist pentru o situatie pe care nu o mai poti remedia, pentru ca nu mai putem da timpul inapoi..e pierdut..si tu nu mai poti face nimic! Si e si mai groaznic sa stii ca tu, ca parinte, ai cauzat acea situatie!

Nici nu vreau sa ma gandesc, Doamne fereste, cum se simt acei parinti care, din culpa si neglijenta, au provocat un incident ce a condus la urmari teribile pentru copilul lor, cum ar fi, de exemplu, un accident de masina pe fondul vitezei mult prea mari.

Din fericire, daca pot spune asa, Alex e un copil foarte intelegator si a inteles cand i-am spus ca AM GRESIT, ca nu mai pot face nimic sa repar, pentru ca nu mai pot da timpul inapoi, dar ca voi incerca sa ma revansez fata de el..si profita din plin, umplandu-si tolba cu jocuri si jucarii de ieri incoace..

Sunt trista pentru ca i-am rapit si ne-am rapit sansa de a avea amintiri superbe peste ani. Asta doare cel mai mult..si oricat as incerca sa ma revansez fata de el, nu pot da timpul inapoi.

Il intreb mereu daca m-a iertat! Si el imi raspunde mereu ca ma iarta, pentru ca ma va ierta mereu orice as face! Dar nu stiu daca voi putea sa ma iert pe mine..

Sunt sigura ca peste ceva timp vom rade de aceasta intamplare..Deja a inceput sa faca glume pe seama acesteia, la o zi distanta. Doamne, si cum l-am mai batut la cap sa recite cu intonatie poezia..si o recita atat de bine, cu intonatie si cu gestica. Ba la final isi pregatise si o reverenta..

Ati mai auzit pe cineva sa faca asa ceva?

Care a fost cea ma mare dezamagire pe care i-ati provocat-o copiilor vostri?

(Visited 340 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.