Casuta din povesti

Bica si Bicul, bunicii din inima Moldovei locuiesc la curte de vreo doi ani. Si-au indeplinit un vis dorit de ani de zile..si al lor si al nostru, de altfel. Si-au construit o casuta cu materiale de constructii de cea mai buna calitate, ca sa le ramana peste ani si ani nepotilor, asa cum zice bunicul 🙂 – o casuta superba cu o curte imensa.

Cel mai mare beneficiu in a locui la casa, atunci cand ai copii, este de departe CURTEA! Traind in Bucuresti, cea mai mare problema a mea o reprezinta „scosul copilului la joaca”..oricat timp mi-ar placea sa petrec cu Gogo si Tzuchi, iesitul zilnic la locul de joaca din cartier sau din parc mi se pare uneori o corvoada, mai ales iarna, cand imbracatul si dezbracatul copilului dureaza mai mult decat statul afara uneori.

De cand s-au mutat la casa, curtea bunicilor de pe meleagurile moldovenesti a devenit un adevarat spatiu de joaca infinit, cu tot ce ii trebuie: un tobogan, un balansoar, un tractoras. O curte armonioasa, cu alei si gard de piatra decorativa si iarba verde cu miros de primavara. Un spatiu care, atunci cand nepoteii (deja 5 la numar, pana acum) nu sunt prezenti, ar putea fi chiar inchiriat ca loc de petreceri in aer liber pentru copii, sau loc de joaca precum sunt cele la care platesti o caruta de bani prin malluri sa iti lasi copilul jumatate de ora..:)

Atunci cand prima runda de nepoti (cei mai maricei, si anume Gogo, Fitzi si Niki), alaturi de verisorul lor de-o seama, Angelo, sunt prezenti la bunici, au loc intreceri cu tricletele de-a lungul si de-a latul curtii – competitii care se lasa, de cele mai multe ori, cu plansete si tipete si certuri..:)

Din toata aceasta nebunie si haos care se intampla de fiecare data cand ne reunim la bunici, din toata “halca” ce imi aminteste de amintirile din copilarie si aventurile lui Nica cel balai, din toata oboseala si stresul maxim de a fi cu ochii in patru pentru a “pazi” o adevarata gradinita de nepoti gata sa se incaiere, de fiecare data cand ma gandesc la curtea bunicilor din inima Moldovei, ei bine, transpare acea senzatie mirifica ce respira un singur cuvant: COPILARIE! Fericirea pura de copil care nu are alta ocupatie decat aceea de JOC si JOACA!

Doar curtea bunicilor este, nu-i asa, spatiul celor mai frumoase viitoare amintiri din copilarie! 🙂

(Visited 166 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.