100 de lucruri despre stiinta

Cine a spus ca stiinta este dificil de inteles sau nu poate fi atractiva pentru copii?

Am descoperit pe site-ul libris.ro, cea mai mare librarie online din Romania, o carte extrem de interesanta pentru copii. Aceasta carte reuseste, printr-un limbaj simplu si accesibil, sa ii introduca pe copii in minunata lumea a stiintei.

Cartea 100 de lucruri despre stiinta este aparuta la editura LITERA in 2018, are copertele cartonate si ilustratii extrem de atractive, insotite de explicatii pe intelesul copiilor.

Iata cateva lucruri interesante din aceasta carte, informatii pe care probabil nici macar adultii nu le stiau:

Fulgerul e mai fierbinte decat soarele.

Jupiter are 67 de luni.

Caracatitele au 3 inimi.

Luna nu lumineaza, ci reflecta lumina Soarelui.

Cel mai mare organism viu este…o ciuperca.

Si pentru ca Alexandru este in clasa a II-a si este atras de matematica (recunosc, aceasta atractie i-am indus-o si eu ca mama), am gasit tot pe site-ul libris un caiet de lucru: Matematica clasa 3 – Caiet de lucru – Adina Grigore, Augustina Anghel, Claudia Negritoiu

Incercam sa lucram aproape zilnic la matematica, nu ne iese intotdeauna, dar aceasta munca a inceput sa dea rezultate. Piticul a luat punctaje extraordinar de imbucuratoare la concursurile Comper si Gazeta Matematica si acest lucru nu poate decat sa ma bucure.

Ca sa nu se supere ca nu a primit nimic, pentru Aida am luat o carte de colorat. Ea este inca micuta si adora sa coloreze, e un hobby care o tine ocupata mult timp, iar pentru noi parintii, este minunat. 🙂

Coloram si ne relaxam respectand codul magic – aparuta la editura ARAMIS – ii ajuta pe cei mici sa invete culorile, literele, cifrele si unele simboluri grafice si sa se concentreze asupra unei sarcini scolare.

(Visited 201 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.