Calatorie in faimoasele lumi misterioase ale omenirii!

 

Lumi misterioase

 

Cartea LUMI MISTERIOASE aparuta in 2017 la editura Kreativ este o enciclopedie in format mare, A4, cartonata, cu pagini extrem de calitative si ilustratii foarte atractive pentru copii si ochelari 3D inclusi pentru a patrunde direct in minunata lume a civilizatiilor disparute.

Cartea ne invita intr-o minunata aventura in jurul lumii catre marile lumi misterioase ale civilizatiei pamantene, peste 20 de orase si cetati din cele mai vechi timpuri: Ninive, Troia, Babilon, Cartagina, Atlantida, Pompeii, Machu Picchu.

Calatoria in lumile misterioase ale civilizatiei de pe Pamant incepe in Asia, unde aflam despre sumerieni, primii locuitori ai Mesopotamiei si primii care au descoeprit scrisul. Aflam astfel cum arata capitala Asiriei – orasul NINIVE – ale carui ruine se gasesc astazi pe teritoriul irakian, fiind propuse pentru a fi incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Dupa ce am trecut prin Palmira, ajungem in TROIA (pe teritoriul Turciei de astazi), unde descoperim frumoasa poveste de dragoste dintre Paris si Elena, cea mai frumoasa femeie din lume, dragoste care a declansat celebrul razboi troian.

La mii de kilomteri de civilizatia greaca, descoperim un alt mare imperiu: cel chinez si faimoasa armata de teracota formata din 8000 de soldati care proteja mormantul imparatului Quin Shi Huangdi.

Revenim pe teritoriul Irak-ului de azi si intram in celebrul oras BABILON, unde se crede ca se aflau Turnul Babel si frumoasele Gradini Suspendate ale Semiramidei, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice.

Cu puterea magica a imaginatiei, ne indreptam spre Africa, descoperind faimoasele Piramide ale Egiptului, orasul Memphis si apoi superba CARTAGINA.

Calatoria noastra se apropie de sfarsit. Am ajuns in Europa pe insula ATLANTIDA, stearsa cu un val imens de pe fata pamantului in numai o noapte de catre Zeus, cel care se pare ca nu a mai suportat lacomia si dorina de putere a atlantilor. 

Vizitam si POMPEII, distrus de o eruptie a vulcanului Vezuviu in anul 79 d.Hr. Orasul a fost acoperit de un val de noroi vulcanic, care a ingropat casele, fara a le distruge.

Ca o surpriza, minunata carte Lumi misterioase ne poarta spre final pe teritoriul Americii, catre piramida mayasilor si ruinele orasului Machu Picchu (in Peru). Sa nu uitam si de miticul oras El Dorado, care, conform legendelor indienilor, ar fi avut case acoperite cu aur si strazi pavate cu pietre pretioase.

Multumim, editura Kreativ pentru aceasta minunata calatorie in jurul lumii, care ne-a facut sederea de o saptamana in spital mie si lui Alex mult mai usoara si placuta! 🙂

Editura Kreativ a scos pe piata o serie minunata de enciclopedii pentru copii, carti editate cu mult simt de raspundere si dedicatie, foarte calitative, numai bune pentru a stapani curiozitatea micilor scolari. Va invit sa ii descoperiti pe site-ul lor, aici.

 

(Visited 178 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.