Copiii vostri sunt pasionati de experimente stiintifice? Iata o sursa extraordinara de idei: Astazi, la sectiunea Ce mai citim copiilor, va prezentam Cartea experimentelor stiintifice (Tom Robinson).
Cartea experimentelor stiintifice este ideala pentru copii, pentru ca le starneste curiozitatea si ii ajuta sa isi foloseasca aceasta curiozitate pentru a-si dezvolta inteligenta. Cum? Ii ajuta in primul rand sa gandeasca, sa identifice intrebarile potrivite si sa inceapa sa gandeasca precum un savant, ghidandu-i sa descopere singuri raspunsurile. Cum? Prin EXPERIMENT.
Copiii invata cel mai bine empiric, prin experimente, pentru ca in acest mod percep lumea inconjuratoare mai usor. Metoda experimentelor este atractiva pentru copii si ii ajuta foarte mult sa inteleaga cum functioneaza lumea.
Cartea experimentelor stiintifice ofera numeroase idei de experimente stiintifice – activitati practice, atractive si amuzante, pe cele mai diverse teme, special concepute pentru copii.
Cartea este impartita pe mai multe sectiuni: Biologie, Chimie, Fizica, Pamantul si cerul, Corpul uman. Fiecare intrebare este urmata de experimente stiintifice care ii ajuta pe copii sa descopere singuri o parte din misterul si din magia stiintei.
Fiecare sectiune cuprinde mai multe intrebari (pe care copiii ni le adreseaza zilnic) despre cum functioneaza lumea din jurul nostru, urmata de instructiuni pentru derularea unui experiment care sa ii ajute pe cei mici sa gaseasca un rapsuns la intrebarea lor. Experimentele csunt urmate de explicatii pe intelesul copiilor, dar si ponturi/explicatii privind cuvintele folosite, curiozitati, citate istete, sau rubrica Stiati ca?
Citind aceasta carte este ca si cum ai face zilnic cate o ora de biologie, chimie sau fizica acasa cu copilul, dar din care el sa ramana cu lucruri concrete, usor de internalizat, pentru ca experimentele ii ajuta cel mai bine pe copii sa inteleaga si sa invete despre lume.
Cartea poate fi achizitionata separat sau, mult mai avantajos, intr-un pachet de 5 carti intitulat Micul Cercetator, care cuprinde urmatoarele 5 titluri:
- „Ghidul celor mai bune proiecte științifice școlare” (Janice VanCleave)
- „Materia: solidă, lichidă, gazoasă” (Adrienne Mason)
- „Cartea de astronomie a copiilor” (Sheryl Racine; Kathi Wagner)
- „Cartea experimentelor științifice” (Tom Robinson)