Colectia Basmul din buzunar – cele mai frumoase povesti pentru copii

In toamna anului trecut, Editura Nemi a lansat colectia „Basmul din buzunar” ce cuprinde adaptari ale unor basme si povesti romanesti si universale care au incantat generatii intregi de copii.

cover-basmul-din-buzunar-1

Colectia cuprinde cinci carti:

  • Sarea în bucate, de Petre Ispirescu
  • Ursul pacălit de vulpe, de Ion Creangă
  • Tinerețe fara batranete si viata fara de moarte, de Petre Ispirescu
  • Muzicantii din Bremen, de Frații Grimm
  • Aladin și lampa fermecată, din O mie și una de nopți.

Am intrat si noi in posesia pachetului de 5 carti, iar Alexandru este incantat la maximum.

17141136_10154212613226689_456980239_n

Desi stie sa citeasca de unul singur, ii place foarte mult sa ne asezam seara impreuna in pat si sa ii citesc din aceste minunate povesti. Imi aduc si eu cu drag aminte de serile cand tata ne citea in fiecare seara (mie si surorilor mele) cate un basm, exact la aceeasi varsta la care este Alexandru acum. In fiecare seara ne inreba ce vrem sa ne lectureze iar noi alegeam din cartea de povesti nemuritoare cate un basm cu printi si printese, cu imparati si feti-frumosi.

O aminitire tare draga, pe care vreau sa o creez si copiilor mei. Iar colectia Basmul de buzunar vine in ajutorul nostru cu aceste minunate povesti care ne-au incantat si noua copilaria.

Cartile au ilustratii superb realizate de catre ilustratori romani, iar formatul este unul ideal pentru a putea fi tinut in mana cu usurinta, dar si pentru a putea fi luate si citite citite oriunde, in metrou, in parc, la doctor. Aida este si ea tare incantata sa stea pe langa noi si sa “citeasca” si ea din aceste carti minunat realizate.

Paginile sunt foarte rezistente, dintr-un carton foarte calitativ, special gandite parca pentru a putea fi rasfoite fara probleme si de catre piticutii dornici de a descoperi minunata lume a cartilor.

Cartile pot fi achizitionate direct de pe site-ul editurii Nemira, fiecare in parte sau toate titlurile impreuna, de aici.

Daca vreti sa le rasfoiti, intrati pe site-ul nemi.ro, editura de carte pentru copii, parte a Grupului Editorial Nemira.

Colectia va fi permanent imbogatita cu noi titluri, de altfel, deja sunt in pregatire si programate sa apara in acest an alte 5 carti: Motanul incaltat, Scufita Rosie, Fetita cu chibrituri, Soldatelul de plumb si Rumpelstilzchen.

(Visited 227 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.