Cum sa iti dresezi dragonul – cea mai de succes carte pentru copii

De curand am fost apostrofata prieteneste de o colega pe motiv ca il privez pe baietelul meu de 6 ani si jumatate de lumea fascinanta a cartilor de literatura pentru copii, din cauza faptului ca am insistat prea mult in achizitionarea de enciclopedii vizuale, in detrimentul cartilor de fictiune.

Asa ca am decis sa spargem gheata cu cea mai de succes carte pentru copii, vanduta in peste 7 milioane de exemplare in toată lumea – Cum sa-ti dresezi dragonul, de Cressida Cowell. Cartea a aparut la editura Nemi in luna februarie a acestui an, deci este noua pe piata din Romania.

index-600x454

Seria de carti a celerei sciitoare britanice nu este insa noua. A început în 2003 (ultima carte publicată e din 2015), a cunoscut un succes urias, incat cartile au fost ecranizate in doua filme artistice si un serial de desene animate produs de DreamWorks. In 2019 o sa aparăasi al treilea film inspirat de ele.

Cartea te introduce intr-o aventura comica ce se desfasoara intr-o lume de legenda, cea a neinfricatilor vikingi si a dragonilor ce scot flacari pe nari, avand in centrul actiunii pe Sughit, fiul unui important capitan viking, Stoick cel Mare. Sughit trebuie sa-si dovedeasca barbatia si trebuie sa duca la bun sfarsit misiunea incredintata in Programul de Initiere intr-ale Dragonilor, si anume aceea de a prinde si a dresa primul sau pui de dragon. Daca nu o face, risca sa fie izgonit din trib si sa fie lasat sa moara in periculoasele tinuturi nordice. Sughit prinde un dragon ranit si fara dinti, care va deveni cel mai bun prieten al sau si care il provoaca sa priveasca lumea dintr-un punct de vedere complet diferit.

800p600_sughit

Povestea suna cam asa:

SUGHIT STRASNICUL STAVRID AL III-LEA, formidabil luptator cu sabia si imblanzitor de dragoni, a fost cel mai mare Erou Viking care a existat vreodata. Dar pana sa ajunga un erou de legenda, va putea sa treaca Sughit de Programul de Initiere intr-ale Dragonilor cu un dragon stirb si sa se lupte cu Dragonus Maritimus Giganticus Maximus inainte ca acesta sa devoreze toti vikingii de pe Insula Tontului? E timpul ca Sughit sa invete să fie un adevarat Erou.

Mai multe va las pe voi sa descoperiti!

Cartea este minunata, este hazlie, vesela, plina de glume colorate si ilustratii amuzante, numai bune sa capteze atentia unui baietel de aproape 7 ani, cum este Alexandru.  Pe de alta parte, este o carte plina de invataminte si sfaturi pentru copii. Astfel, citind aceasta carte inveti ca, de fapt, curajul nu inseamna numai anumite actiuni si fapte de eroism, ci inseamnă si sa te accepti asa cum esti, sa nu iti fie teama ca esti diferit, dar și sa ii accepți pe cei din jurul tau.

Cum sa iti dresezi dragonul nu este insa o carte numai pentru copii, incantand si fermecand adultii deopotriva. Va invit sa o descoperiti impreuna cu piticii vostri! Va garantez ca va veti distra copios citind-o impreuna!

Cartea poate fi achizitionata direct de pe site-ul editurii Nemira, de aici.

🙂

P.S. Si o veste exceleta: editrua NEMI ii provoaca pe invatatori si profesori să organizeze Ziua Dragonului în clasa/școala  şi ne punem la dispoziţie toate materialele de care e nevoie pentru activităţi dinamice şi  haioase, pornind de la primul volum al seriei. Activităţi prin care elevii vor învăţa lucruri noi, vor avea ocazia să se joace, să se dezvolte ca personalitate si să lucreze în echipă.

(Visited 475 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.