Filosofia, o istorie ilustrata a gandirii

Prin aceasta lucrare a editurii RAO ­ – Filosofia, o istorie ilustrata a gandirii – Tom Jackson, libris.ro ne pune la dispozitie un instrument esential pentru toti cei care vor sa se delecteze, sa se educe sau sa caute raspunsuri la marile intrebari ale omenirii.

In mare, filosofia isi pune problema sensului fiintei. Asadar, aceasta carte urmareste temele majore ale gandirii, pornind de la intrebarile fundamentale la care filosofia incearca sa gaseasca raspunsuri (acestea fiind, totodata, si punctele de plecare pentru cele cinci ramuri principale ale filosofiei):

  1. Ce este real? —> studiul existentei –> metafizica
  2. Ce poate fi cunoscut? —> epistemiologia —> studiul cunoasterii
  3. Ce ar trebui sa fac? —> etica —> studiul actiunii
  4. Ce este permis si ce nu? —> politica —> studiul societatii
  5. Cum poate fi viata? —> estetica —> studiul artei.

Cele 168 de pagini ale cartii sunt editate in format mare: 280 x 240 mm, cu pagini lucioase si coperte cartonate, de o calitate ireprosabila si reusesc sa cuprinda intr-un limbaj succint si accesibil intraga istorie a filosofiei de la inceputuri pana in vremurile noastre, cu accent pe:

  • marile scoli filosofice si reprezentantii de seama ale acestor scoli;

De altfel, cartea contine si o plansa detasabila dedicata marilor Scoli filosifice, extrem de utila.

  • ideile principale ale celor care au incercat sa inteleaga lumea si sensul existentei, de la parintii fondatori din lumea antica (Pestera lui Platon) la traditiile filosofice din lumea Chinei si a Indiei, la imperativul categoric al lui Kant, la metafora vălului ignorantei a lui Rawls.

Aceasta lucrare nu este doar o carte dedicata gandirii filosofice de la inceputuri pana in zilele noastre, o baza excelenta de cultura generala, utila in orice proces de invatare si (auto)educare.

Procesul de invatare, de educare este unul de formare, care poate dura toata viata; asadar aceasta carte este ideala deopotriva pentru cei la inceput de drum in acest proces de (auto)educare – elevi, studenti –, dar si pentru cei care doresc sa gaseasca intr/un format succint si sistematizat tot ce au parcurs si au asimilat de-a lungul vietii pe taramul cunoasterii.

Este o carte care te ajuta sa te (re)gasesti in unele principii de viata si sa iti descoperi/identifici afinitatile filosofice si valorile care te ghideaza in viata.

(Visited 131 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.