Materia: solida, lichida, gazoasa

Astazi, la sectiunea Ce mai citim copiilor, va prezentam cartea Materia: solida, lichida, gazoasa de la editura PARALELA 45, o carte dedicata prescolarilor si elevilor, ideala pentru copiii de varsta 4-8 ani.

Cartea prezinta intr-o forma atractiva si usor de inteles (chiar si de citit) de catre cei mici notiunile elementare despre tot ce inseamna MATERIA. Informatiile si experimentele din aceasta carte ii vor familiariza pe cei mici in primul rand cu notiunea de materie, copiii vor intelege astfel ca orice lucru, animat sau neanimat, este facut din materie.

Prin explicatii facile si exercitii amuzante, copiii vor afla despre cele trei stari in care poate exista materia: solida, lichida, gazoasa, intelegand astfel:

– ce este un corp solid

– ce este un lichid

– ce este un gaz

– cum au loc procesele de inghetare, topire, condensare, evaporare.

De asemenea, cartea contine instructiuni pentru derularea de experimente simple si amuzante, ce se pot realiza acasa, cu materialele la indemana oricui. De pilda, cei mici pot invata cum sa realizeze ei insisi plastilina homemade, cum sa umfle un balon fara sa sufle aer in el, etc.

La final, cartea ofera si idei practice pentru parinti si profesori despre cum cum sa ii ajute pe cei mici sa aprofundeze cat mai usor notiunile despre materie.

Cartea poate fi achizitionata separat sau, mult mai avantajos, intr-un pachet de 5 carti intitulat Micul Cercetator, care cuprinde urmatoarele 5 titluri:

 

 

(Visited 182 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.