Minunile naturale ale lumii

Pe langa cele „cele 7 minuni ale lumii” create de mana omului in Antichitate si cele 7 noi minuni ale lumii moderne, cea mai mare provocare ar fi agrearea unui top al celor mai frumoase MINUNI NATURALE ALE LUMII. De ce? pentru ca planeta noastra este atat de bogata in frumuseti ale naturii, iar natura nu inceteaza sa ne surprinda in fiecare zi.

Am descoperit pe site-ul editurii AQUILA un atlas absolut fascinant despre cele mai frumoase locuri din lume, create de natura: Minunile naturale ale lumii. Atlas ilustrat bilingv român-englez.

Atlasul prezinta intr-o maniera extrem de atractiva, cele mai spectaculoase minunile create de natura: minunile naturale ale Africii, minunile din Australia, America de Nord,  America de Sus, Asia, Europa. Sunt prezentate si minunile din Romania: Sfinxul si Babele din Muntii Bucegi, probabil cel mai vizitat loc de romani.

Personal, eu as fi mentionat in primul rand Delta Dunarii, care este unica in Europa si este de o frumusete rapitoare (am avut si noi ocazia sa o descoperim anul trecut).

 

 

Cartea este insotita si de un rezumat, cateva idei de jocuri distractive, precum si o lista de recorduri si curiozitati din natura. Perfecte pentru un copil de 8 ani aflat la varsta marilor intrebari si dornic sa descopere lumea.

 

Alexandru s-a indragostit pe loc de aceasta carte. De ce? In primul rand, Alexandru (8 ani) este la varsta cand constientizeaza imensitatea lumii in care traim si faptul ca Pamantul este atat de mare iar noi, oamenii suntem atat de mici si trebuie sa respectam si sa iubim natura care ne-a creat. Isi doreste foarte mult sa calatoreasca si sa descopere locuri noi si este din ce in ce mai curios sa afle despre alte tari, civilizatii si popoare.

In al doilea rand, acest atlas este scris intr-un limbaj accesibil tuturor si este foarte usor de urmarit si de copiii de scoala primara. Imaginile superbe, de o calitate deosebita sunt mai mult decat elocvente.

Nu in ultimul rand, faptul ca acest atlas ese unul bilingv ne este de mare ajutor, pentru ca devine un instrument extrem de util pentru exersarea limbii engleze. 🙂

 

Prezenta din anul 1993 pe piata romaneasca de carte, Editura Aquila s-a impus cu editii ilustrate de o inalta calitate grafica si intr-o prezentare de exceptie.

Editura are una dintre cele mai avriate oferte de carti dedicate copiilor: enciclopedii, atlase, albume, ghiduri turistice, stiinta, basme, animale de companie, hobby, fictiune, istorie, biografii, cultura generala.

 

 

(Visited 169 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.