Monarhiile Secolului XXI

Lansat in 2013, volumul „Monarhiile Secolului XXI“, semnat de Sandra Gătejeanu Gheorghe şi Ioan-Luca Vlad, se numara printre cele mai bine vândute cărţi ale Editurii Curtea Veche. Eu am achizitionat aceasta carte de pe site-ul libris.ro.

Sandra Gătejeanu-Gheorghe și Ioan-Luca Vlad, colaboratori ai Casei Majestății Sale Regelui, au scos la lumina tiparului un volum unic în peisajul publicistic românesc și rar întâlnit în perimetrul cultural european: o carte despre monarhiile lumii anului 2013.

Albumul spune poveştile celor 44 de monarhii actuale, care sunt prezentate din punct de vedere istoric, social, şi cultural, cu informatii de natura statistica, prezentate metodic, accesibile si elevilor, pornind de la asezare geografica, suprafata, populatie, PIB, somaj, export, import, infrastructura etc. Sunt prezentate, totodata, date privind capetele regale care conduc cele 44 de monarhii, detalii despre familia monarhica, dar si relatiile cu familia regala a Romaniei.

Sunt incluse imagini cu fotografii remarcabile din colectia familiei regale a Romaniei, surprinse in cadrul intalnirilor bilaterale cu reprezentantii celorlalte familii monarhice ale lumii.

Stiati, de exemplu, ca:

  • In Kuwait, 95,5% din populatie este alfabetizata si ca emirul din Kuawait este un reformator, cunoscut pentru promovarea drepturilor femeilor in lumea islamica?
  • Principatul Andorra are doi coprincipi: presedintele Frantei si Episcopul catolic de Urgell, numit de Papa?
  • Familia regala a Danemarcei este cea mai veche familie regala din Europa?

Si tot pe site-ul libris (cea mai mare librarie online din Romania), am gasit doua carti de buzunar editate de Jean Delorme: Marile date ale secolului XIX si Marile date ale secolului XX.

Sunt doua carti extrem de utile, pentru ca prezinta de o maniera succinta, in ordine cronologica, marile evenimente ale celor doua secole ale istoriei noastre. Pretul este unul extrem de modic, asa ca daca vreti sa va clarificati istoria din punctul de vedere al cronologiei, ele reprezinta un ajutor de nadejde.

(Visited 35 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.