Povesti pentru baieti care au curajul sa fie altfel

Adolescenții si preadolescenții de astăzi nu mai sunt ca cei din generatia de ieri. Perioada preadolescentei este una complicata, o perioada de cautari de sine si repere in viata, o perioada de nesiguranta, dezorientare si de multe ori neincredere in sine.

De aceea e important ca viitorii adulti sa isi identifice valori intruchipate in repere pozitive care sa le orienteze si sa le modeleze identitatea in formare.

Am descoperit pe site-ul libris.ro o carte minunata pentru viitorii adolescenti: Povesti pentru baieti care au curajul sa fie altfel.

100 de povesti de viata despre barbati celebri din toate timpurile si din toate domeniile, barbati care au fost la randul lor adolescenti, baieti care au avut curajul sa fie altfel: personalități politice, oameni de stiinta, artisti, sportivi.

Toate aceste scurte povestioare ofera importante lectii de viata pentru viitorii adulti si reprezinta o sursa de inspiratie si motivatie, care sa ii incurajeze pe baieti (viitorii barbati) sa fie altfel, sa aiba curajul sa fie diferiti si sa isi exprime personalitatea si identitatea intr-o lume care care impune standardizare.

Cartea lui Ben Brooks este tocmai despre aceste modele (povesti reale de viata si de succes) care pot juca un rol esential in formarea lor ca viitori adulti.

(Visited 30 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.