Masajul la bebelusi

      Niciun comentariu la Masajul la bebelusi

Masajul este o placere, nu numai pentru noi, cei mari, cat si pentru cei mici…chiar si cei mai mici dintre noi. La noi in casa Tati este responsabil de masaj si se descurca mai bine decat as putea eu!
Gogo este rasfatat de catre Tati in fiecare seara cu o sedinta de masaj si ii place foarte mult, mai ales ca a fost obsinuit chiar din prima seara, de la prima baita cu acest „desert” inainte de culcare.

Cum se face masajul sugarului
Masajul pentru copii sugari se face intre mese, astfel incat copilul sa nu fie nici flamand si nici cu burta plina dupa masa. Noi ii facem masaj piticului, dupa baita de seara.
In camera e necesar a fi cam in jur de 25 grade (la noi in camera, iarna, temperatura, chiar si la masaj, era undeva 22-23 grade, iar Gogo nu a racit niciodata).
Noi am folosit diverse uleiuri pentru bebelusi, dar pe timpul iernii (Gogo s-a nascut pe 28 august 2010), am folosit numai uleiul de masline si a dat rezultate excelente!
Fazele masajului (pe care le urmeaza si Tati, din instinct, nu ca s-ar fi documentata inainte):
Faza I – Masajul picioarelor
In aceasta zona miscarile vor fi foarte blande, exercitand o presiune usoara in sensul intoarcerii sangelui catre cord, pentru a imbunatati circulatia, se incepe de la sold pana la laba piciorului si inapoi, trebuie sa ai grija de tot piciorul inclusiv talpa si degetele, pentru ca in talpa sunt centri reflexi pentru toate organele. Apoi, cu palmele desfacute executa miscari circulare in jurul membrului inferior, de la degete catre coapse, ca si cum ai freca palmele una de alta.
Faza II – Masajul abdomenului si pieptului
In zona abdomenului se executa miscari circulare cu palma deschisa, in sensul acelor de ceas. Masajul pieptului se poate face cu miscari care converg catre zona inimii. Masajul abdomenului poate avea un rezultat benefic prin ameliorarea disconfortului dat de prezenta gazelor in stomac si intestine si poate imbunatati digestia ducand la ameliorarea si disparitia durerilor date de colici. si este bun si in caz de constipatie!
Faza III – Masajul bratelor
La brate se aplica aceleasi tehnici ca la picioare: executa o presiune usoara intre degetul mare si aratator si maseaza ca si cum ai vrea sa impingi sangele de la degete catre umar; nu uita de miscarile de rulare, circulare in jurul bratului pastrand aceeasi directie. Masati si palma bebelusului, de la degete pana la incheietura, inclusiv degetele Bebelusilor le place sa-si tina bratele aproape de corp. E posibil sa nu accepte atat de usor masarea lor.
Faza IV – Masajul spatelui
Bebelusilor in general le place in mod deosebit sa fie atinsi, mangaiati si masati pe spate producandu-le o placere deosebita. Il poti lasa pentru final. Masati usor dinspre fund spre ceafa, apoi de-a lungul cloanei vertebrale (nu apasati) cu ambele maini tinute paralele. Nu trebuie sa te ingrijorezi ca nu ai o tehnica perfecta. Simpla atingere constituie o hrana emotionala pentru bebelus, la fel de importanta pentru dezvoltare ca alimentatia!
Intr-adevar, masajul realizat de Tati a contribuit foarte mult la crearea unei legaturi mai puternice intre tata-urmaș!
Asadar, mămici, implicati-i pe tătici in treburile bebelușești si convingeti-i sa ii rasfete pe piticii vostri cu o portie de masaj!
(Visited 119 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *