Cel mai bun scaun de masa pentru bebelusi

Inainte de a incepe marele proces al diversificarii lui Alex, cu vreo 2-3 luni inainte, am pierdut ore pretioase pe internet documentandu-ma cu privire la cel mai bun scaun de masa pentru bebe!

M-am documentat enorm, voiam sa aiba toate utilitatile (de parca as fi cumparat o masina), uitand ca noi am crescut si am papat fara ca parintii nostri sa ne aseze in scaune de masa speciale, care mai de care mai utilate.

Voiam ca viitorul scaun de masa sa aiba musai urmatoarele caracteristici:

  • spatar reglabil in 3 pozitii astfel incat copilul sa poata dormi in el (eventual, bebe tragea si un pui de somn in timpul mesei); hai sa fim seriosi, de ce ar dormi copilul in scaun de masa si nu in pat?!!!
  • captuseala impermeabila si detasabila (pentru a putea fi spalata);
  • roti si in fata si in spate (4 roti), pentru a putea fi deplasat usor;
  • sa fie reglabil in 5-7 pozitii (in functie de inaltimea de la care voiam sa ii intind lingura cu mancare);
  • tavita dubla si detasabila;
  • cos pentru jucarii;
  • roti prevazute cu frane (sa nu plece la plimbare in timp ce papa);
  • centuri, pentru ca bebe sa nu escaladeze scaunul si sa sara din el.

 

199579_177354182311285_1810341_n

In curand voi incepe si cu Aida procesul diversficarii, dar mi-am propus, de data aceasta, sa nu ma mai stresez EU, in primul rand si in acest fel, nu o voi stresa nici pe ea. La Alex am fost foarte speriata la propriu de aceasta mare necunoscuta a vietii mele: diversificarea! De altfel, asa a si inceput ideea acestui blog, tot cautand informatii despre diversificare pe internet, mi-am dat seama ca singura resursa utila este aceea a experientei traite, nu a celor citite din carti si reviste..si asa mi-a venit ideea sa imi fac si eu un blog pentru ca viitoarele mamici sa afle despre cum „,mi-am petrecut eu diversificarea” dintr-o sursa autentica, cu toate zbaterile si toti nervii si tot stresul de rigoare.

La Alex m-am stresat enorm si i-am transmis si eu din stresul meu..ma obseda ideea ca nu voia sa mestece si nu accepta carnea si l-am stresat si pe el atat de mult in asa fel incat copilul mi-a dat o lectie si azi uraste carnea..ba chiar imi spune deseori: „Mami, eu m-am nascut sa nu mananc carne”.

La Aida voi proceda de cu totul alta maniera..o voi lasa pe ea sa aleaga ce va dori sa pape, voi merge mai mult pe conceptul BLW – baby led weaning si nu voi mai fi obsedata de respectarea orarului de masa, asa cum am fost cu Alex.

Asadar, revenind, cel mal bun scaun de masa pentru bebelusi este acela in care copilul se va simti in siguranta, va zambi, va rade, se va distra si va petrece clipe frumoase langa cei dragi lui.

Si totusi, daca vreti ceva care sa intruneasca toate caracteristicile enumerate mai sus, aruncati un ochi in oferta NORIEL: au scaune de masa pentru bebe de la cele mai accesibile preturi (dar un raport pret/calitate foarte bun), pana la adevarate Mercedes-uri in materie!

 

P.S. Si ca sa vedeti, totusi, ca nu a fost totul doar nervi si stres, va invit la o portie de zambete si rasete zglobii, marca Alex!

 

 

(Visited 996 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.