Cum facem trecerea de la jucarii la joc si joaca? – categoria de varsta 2-3 ani

Dupa varsta de doi ani, am inceput usor usor sa facem trecerea de la jucarii la joc si joaca! Puzzle a reprezentat primul pas in acest sens, contribuind enorm la dezvoltarea psihica a lui Alex! Tin si acum minte, la aniversarea de 2 ani, printre alte lucruri, Alex a primit de la nasa lui un puzzle special pentru bebelusi, cuburi mari, usor de manuit de micutele manute dolofane ale piticului.

Am fost intotdeauna de principiul ca jucariile nu trebuie sa fie in exces, asa ca pana pe la 2-3 ani nici nu prea i-am cumparat jucarii lui Alex (ce-i drept, am si primit foarte multe si nu a fost cazul). Atunci cand a inceput sa ceara el jucarii, am optat pentru jucarii educative.

Pe la 3 ani a primit de la Deaa, verisoara lui (mult mai agila si mai avansata in materie de jocuri educative), o carticica – puzzle pentru bebelusi. Tin minte si acum cu cata mandrie si bucurie a reusit sa croiasca din bucatile de carton frumos colorate prima pagina din carte-puzzle cu povesti. Mai tarziu, am inceput si noi sa cumparam puzzle, la inceput neam orientat catre cele cu piese mari, apoi la cele din lemn, indreptandu-ne usor-usor catre cele cu mult mai multe piese si mai dificil de terminat, unde interventia parintilor devine mai mult decat necesara.

12803973_10153304986046689_1760179133_n

Va recomand jocurile de tip puzzle cu ai vostri pitici! Reprezinta nu numai o activitate de imbunatatire a relatiei parinte-copil, cat o activitate de relaxare pentru parinti, de deconectare de tot stresul vietii de adult. In acele momente, creierul se concentreaza pe un singur obiectiv (acela de a gasi piesa potrivita) si reusesti sa te detasezi de toate problemele curente, de detensionezi la maxim. De mult timp nu am mai identificat o metoda de relaxare mai eficienta decat aceasta. Nu de putin ori, copilul se plictisea si parasea jocul, iar eu ramaneam, ambitionandu-ma sa termin puzzle, chiar daca in acele momente aveam multe alte task-uri de atins pe ziua respectiva.

Exista o multitudine de tipuri de puzzle-uri, asa ca va sugerez sa alegeti in functie de varsta si preferintele copilului: de la puzzle formate din piese mari, pentru piticii incepatori, pana la cele cu sute de piese, dedicate intregii familii.

Pe toate acestea, alaturi de multe alte jocuri si jucarii, le gasiti in lumea Noriel, asa ca va sugerez sa le faceti o vizita!

(Visited 266 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.