Tricicleta – Beneficii multiple pentru copii

 

La aniversarea primului ei anisor, Aida a primit o tricicleta roz superba!! O surpriza cu atat mai frumoasa, cu cat la capitolul triciclete pentru copii, eram descoperiti total, in sensul ca Alex nu a detinut niciodata un astfel de vehicul. Lui nu i-am achizitionat niciodata tricicleta si vreau sa spun ca tare greu mi-a fost fara ea, pentru ca de pe la 1 an si un pic refuza sa mai stea in carucior si fiecare plimbare cu el se finaliza de multe ori cu mama epuizata tinand copilul in brate in dreapta si impingand caruciorul cu stanga.

Pe la aproape 2 ani ai lui Alex incepuse sa ma tenteze idea de a achizitiona o tricicleta, dar am considerat ca nu mai merita investitia, avand in vedere ca de la 2 ani, Alex a mers la cresa, apoi a venit toamna si iarna cu frigul ei, asa ca nu mai renta o astfel de investitie. Asa ca am trecut direct la bicicleta. Dar tare mult am regretat ca nu am avut si noi un astfel de vehicul, mai ales cand vedeam ce fericiti erau ceilalti pitici in astfel de triciclete si ce fericiti erau si parintii. Si abia acum descoper in totalitate multiplele beneficii ale unei triciclete pentru copii.

Lista de avantaje ale folosirii unei triciclete este lunga, dar trebuie sa plecam de la premisa ca, indiferent de tipul acesteia, tricicleta este facuta dintr-un material de calitate, rezistent, care sa ii confere acesteia stabilitate si durabilitate. Mai ales prin “gropile” care insotesc aproape fiecare portiune de trotuar sau strada din Bucuresti, o tricicleta stabila reprezinta nu doar un moft, cat un criteriu pentru siguranta copilului.

In primul rand, tricicleta ajuta copilul sa-si dezvolte capacitatile motorii. Existenta pedelor il va determina pe copil sa isi coordoneze miscarile picioarelor, iar ghidonul ii va crea impresia ca el este cel care conduce vehicolul, ceea ce il va face fericit la maximum.

In al doilea rand, o tricicleta ajuta la dezvoltarea simtului echilibrului, ceea ce ii va fi foarte util pe viitor unui copilin cazul folosirii unei biciclete. Chiar exista studii care subliniaza importanta accesului la tricicleta pentru copiii chiar de la 1 an in sus, pentru ca faciliteaza invatarea mai tarzie a mersului pe bicicleta. Cine nu cunoaste déjà celebrele triciclete fara pedale, pe care piticii de 1 an jumate la manuiesc cu atata viteza prin toate parcurile si locurile de joaca?!

13225241_10153474645241689_176861568_o

 

Si aici ajung la un al treilea avantaj, si anume accentul pus pe dezvoltarea spiritului de independenta, esential in evolutia ulterioara a copilului. Tot la capitolul avantaje, as enumera atractivitatea; pana la urma, tricicleta este o jucarie si nu cred ca este copil sa nu iubeasca plimbarile cu tricicleta, pentru ca ii confera sansa unei prime aparente de libertate, scapat din incatuseala caruciorului, de pana atunci. Exista pe piata triciclete care pot fi folosite chiar de la 10 luni si care reprezinta un adevarat carucior in sine, cu toate dotarile aferente acestuia, mai putin scaunul ajustabil in pozitia culcat.

Si acum ca v-am convins de multiplele beneficii ale unei triciclete pentri copii, va invit sa descoperiti oferta celui mai mare magazin de jucarii pentru copii, care satisface toate nevoile si preferintele piticilor, dar si  de posibilitatile financiare ale parintilor.

 

 

(Visited 579 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.