Aniversarea de 5 ani a lui Alexandru a marcat intrarea intr-o noua etapa, si insesi cadourile (jocuri educative superbe si o enciclopedie pentru copii) oferite de noi, parintii, au evidentiat acest lucru: apropierea de varsta scolarului si lasarea in urma a ceea ce a insemnat cresa, gradinita.
Poate parea un pic trist sau dur, dar acesta este adevarul: pe langa joaca infinita, am inceput de pe la 3-4 ani sa acordam o atentie deosebita si invatarii, dar am optat pentru o metoda atractiva si distractiva pentru copii: invatarea prin joaca. Mai exact, prin jocuri educative!
Inca nu ne putem desparti de jucarii si ele raman, in continuare, cele mai bune prietene ale lui Alexandru, dar i-am introdus usor, usor, in joaca lui, tot felul de activitati de invatare prin intermediul unor jocuri educative sau carti colorate si distractive.
Ca jocuri de inceput, simple, pentru copii de 4-5 anisori, va recomand Comoara lui Piticot. Se joaca extrem de simplu, e extrem de distractiv pentru toata familia (noi jucam seara toti trei, eu, tati si Alex) si ajuta enorm copilul sa invete numaratoarea pana la 100, ii dezvolta spiritul competitiv, il invata sa piarda demn, fara mofturi si plansete si ii arata ca, asa cum e si in viata de multe ori, a castiga nu depinde doar de tine, ci si de un dram noroc.
Pentru copii mai maricei, este extrem de distractiv jocul Cine stie castiga! Este exact acel joc din copilaria noastra, daca vi-l aduceti aminte!
Iar pentru nivelul urmator, i-am pregatit lui Alex o surpriza (pe care, probabil i-o vom oferi de Paste sau de ziua copiilor): celebrul Monopoly Junior!
Noi jucam aproape in fiecare seara cate un astfel de joc, o runda-doua scurte, ca o rutina de seara, inainte de somnicul de noapte! Abia astept sa creasca si Aida, sa putem juca pe echipe, va fi de-a dreptul distractiv atunci! 🙂
In concluzie, de ce jocuri educative, atat pentru copii, cat si pentru parinti?
- Pentru ca reprezinta o activitate de bonding, care ajuta la intarirea relatiilor cu piticii nostri. In timpul jocului, ii adresez lui Alex tot felul de intrebari delicate, iar el raspunde mult mai usor (fiind concentrat sa castige), povestindu-ne situatii / trairi pe care, poate, ni le-ar fi ascuns in mod normal;
- Pentru ca reprezinta o activitate care relaxeaza, distreaza si destinde atmosfera;
- Pentru ca pentru adulti e ca o gura de aer proaspat, ca o mica incursiune in perioada copilariei, atunci cand stresul si grijile nu existau.Spor la joc si joaca, asadar!