NU faceti abuz de ANTIBIOTIC la copii!!! Antibiotic intr-o infectie virala = DEGEABA!!!

Sunt mandra sa spun ca pana acum, la 5 ani si 2 luni, nu i-am dat NICIODATA antibiotic lui Alex! NICIODATA! Si e in colectivitate de la 2 ani, de cand l-am dus la cresa..acum e la grupa mare la gradinita. Ba gresesc..o singura data i-a fost administrat antibiotic, atunci cand eu NU eram langa el..fiind la soacra mea si facand febra foarte mare din cauza unui rosu in gat, pediatrul chemat acasa la 12 noaptea i-a recomandat antibiotic..si acum mi-e ciuda ca nu am fost cu el in acele 2 zile, sunt 90% sigura ca infectia in gat nu a fost provocata de o bacterie, ci de un virus…

Foarte multi pediatri recomanda antibiotic la copii;  si eu am fost cu Alex pe la doctori, atunci cand era racit si acestia mi-au recomandat antibiotic, dar NU i-am administrat, pentru ca nu sunt de acord cu administrarea de antibiotice fara efectuarea unei analize pentru a se vedea cauza infectiei.

Antibioticele sunt eficiente numai impotriva infectiilor bacteriene, nu si impotriva infectiilor virale!!! La copii, 90% din infectiile respiratorii sunt de cauza virala!!

Antibioticele NU OMOARA VIRUSII!!!

De ce se da antibiotic sa scada febra??? Si mai trist este ca multe mame administreaza singure, din proprie initiativa, antibiotic copiilor, atunci cand observa simptome precum o febra, tuse etc..

LASATI ORGANISMUL SA LUPTE SINGUR, PANA LA UN PUNCT!! NU DATI ANTIBIOTIC dupa ureche, ca sa scadeti febra!!!

NU VA MAI SPERIATI DE FEBRA! Febra e un semn ca organismul lupta impotriva infectiei si e normala pana la un punct!

Febra la copii (atentie, copii, nu bebelusi) se considera a fi de la 38,5 in SUS!!!

Eu pana de curand am folosit acest termometru cu infrarosu, foarte fain, care citeste temperatura fara atingere, dar de curand, ne-am achizitionat si unul care masoara temperatura intrarectal, intrucat acesta este cel mai fidel in indicarea valori reale, mai ales pentru bebelusi.

Un articol foarte bun pe subiect gasiti aici.

Stiu ca pare un cliseu, dar consultati (macar si prin telefon) un medic INFORMAT inainte de a administra medicamente la copii. Efectele antibioticelor sunt DEZASTRUOASE la copii..de ce sa ii spunem unui asemenea chin, fara sa facem o analiza ca sa vedem daca e necesar sau nu antibioticul?!

(Visited 5.890 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.