Budinca de cartofi cu branza si smantana

Aveam in casa, trimise de la bunii Moldovei, o multime de bunatati sanatoase, de tara: cas dulce, smantana groasa ca frisca, oua. Asa ca m-am decis sa prepar ceva rapid cu ele: Budinca de cartofi cu branza si smantana la cuptor, aromatizata cu marar, busuioc si tarhon, dupa gust.

Ingrediente:
– 5-6 cartofi maricei
– 300g branza – eu am folosit cas de tara fara sare
– 2-3 oua
– smantana (eu am avut smantana de tara, groasa precum untul)
– 1 ceapa (optional)
– marar, busuioc, tarhon etc

Mod de preparare:

Eu am curatat cartofii de coaja, i-am taiat rondele si i-am pus in apa clocotita sa fiarba timp de 8-10 minute. Intre timp, am dat prin razatoare branza, am adaugat smantana, 2 oua si condimentele, dupa gust. Am scos cartofii si i-am asezat frumos pe doua straturi intr-un vas yena (ca o musaca), pe care l-am dat a cuptor timp de 20-30 de minute. Spre final, am adaugat putin cascaval ras.

Pofta buna, pitici!

(Visited 810 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.