Chiftelute de dovlecei la cuptor pentru bebelusi (Retetele Nadinei)

 

Prietena noastra Nadina ne-a mai trimis o reteta senzationala: Chiftelute de dovlecei pentru bebelusi.

Mi-e ciuda doar ca am descoperit-o atat de tarziu (Gogo are 2 ani si 5 luni)…puteam sa il rasfat cu o astfel de reteta chiar de la 1 an sau chiar mai devreme..
Multumim frumos, Nadina! Nick este un pitic tare tare norocos cu o asa mamica!

Ingrediente
4 dovlecei
1 ou
150 g branza (noua ne place la nebunie aceasta)
4 linguri pesmet

Mod de preparare:

Dovleceii se spala bine, se taie capetele si se dau pe razatoarea mare.

Se pun intr-o sita, se acopera cu o farfurie si se pune o greutate deasupra. Se lasa cam 30 minute pana iese apa din ei. La mine nu prea a iesit ca nu am pus sare (nu folosesc sare inca pentru papa piticului), dar eu i-am stors si a fost ok.

Dupa cele 30 minute se pun dovleceii intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Daca vi se pare ca e prea zemoasa compozitia mai adaugati un pic de pesmet in compozitie; daca e prea tare mai adaugati putin lapte.

Se formeaza bilute pe care le turtiti un pic, se dau prin faina sau pesmet si se baga in cuptorul incins la 180 – 200 grade Celsius cam 20 – 30 minute pana sunt rumenite.

La jumatatea timpului de coacere trebuiesc intoarse.

Sunt delicioase. Eu am facut jumatate de portie si mi-au iesit cam 13.

Daca aveti in casa puteti adauga si 2 linguri de parmezan ras fin.

Pofta buna!

(Visited 8.725 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.