Crema de branza gen Almette cu verdeata – facuta in casa

Piticul meu e mare fan branzica gen Almette. Nici o problema in asta, dar nu ma incanta ideea ca acest tip de branzica nu este 100% naturala, in sensul ca este trecuta printr-o oarecare procesare.
Avand norocul sa avem la dispozitie produse de tara proaspete (gaini, curcan, cas de tara etc), mi-am propus sa profit de acest fapt si sa incerc sa il conving pe pitic sa pape cat mai sanatos, cat mai neprocesat.
Asa ca, avand in casa cas dulce de tara si smantana, mi-am propus sa ii prepar eu, piticului, crema de branzica preferata.




Ingrediente:
Branza de vaci dulce si proaspata / cas dulce de vaca sau oaie. Cand nu primim cas dulce de la Bacau, o cumpar pe aceasta, pentru ca e foarte buna si imi place ca e grasa.
Smantana din cea mai buna sursa

optional, pentru copiii mai mari, telemea
putin praz,
marar, patrunjel tocat
gogosar / ardei gras (optional)

Nu i-am adaugat sare. Evit, inca (desi piticul are 2 ani si 5 luni) sa adaug sare in mancarea lui. Pentru mai mult gust putem adauga cateva grame de telemea de vaca/oaie.

Toate acestea se pun in vasul de la blender (eu folosesc, de fapt, acest minitocator pe care il iubesc la propriu :) )  pana cand devin o crema.

 

 

Pentru a fi cat mai atractiva o putem servi in forme diverse.
P1050996

Se poate servi de la 9 luni.

(Visited 1.521 times)

One thought on “Crema de branza gen Almette cu verdeata – facuta in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.