Tot gandindu-ma si gandindu-ma cu ce sa mai improspatez meniul zilnic al lui Gogoshel, mi-a venit ideea sa ii gatesc dovlecei umpluti.
Iata ce ingrediente am folosit eu:
- 3 dovlecei
- 200-250 grame de carne de curcan fiarta si maruntita la minitocator (eu am , mi=e super practic si il iau cu mine si in calatorii)
- 1 morcov
- praz
- foarte putina
- 1 ardei rosu
- 1 ou
- suc de rosii facut in casa
- patrunjel
Am facut o compozitie din morcov, praz, patrunjel si ardei maruntiti la blender si am amestecat acest amestec cu quinoa (fiarta in prealabil 5 minute), carnea si oul! Am umplut dovleceii, in prealabil curatati, taiati in doua si scobiti ca niste barcute!
Am lasat la cuptor (intr-un vas yena) cam 30 minute. Cu 5 minute inainte de a opri cuptorul am presarat deasupra un mix de smanatana si putina telemea de vaca foarte putin sarata (avand in vedere ca nu i-am adaugat deloc sare in mancare, acest mix a dat un gust demential dovleceilor).
Pofta buna!
am adaugat sucul de rosii in compozitia de lugume rase..se observa si in poza
da cu sucul de roșii ce ai facut?
le-am pus crude la cuptor
Ai fiert totul inainte, sau crude le-ai pus la cuptor?
da, am acoperit cu cacapcul de la vasul yena, dupa care am descoperit la fina
Ai acoperit cu ceva vasul din cuptor? sau ai pus apa? eu ii am deja de jumate de ora in cuptor si nu s=au facut
o sa incercam si noi reteta!foarte interesant blogul tau