Gogosari in otet – reteta FARA fierbere

Nu ca as vrea eu sa ma laud, dar mama face cei mai buni gogosari in otet..sunt aromati, raman tari si crocanti mult timp (nu s-a intamplat cu niciun gogosar sa se moaie macar) si isi astreaza toata pulpa aceea carnoasa si aromata..ce mai, sunt deliciosi..sunt RAW, isi pastreaza toate vitaminele.

Si, la fel de important, mai ales pentru gospodinele care nu au mult timp la dispozitie: sunt GATA in cateva MINUTE, cumulate pe parcursul a 24 de ore.

 

INGREDIENTELE sunt clasice:

  • 5 kg gogosari (optional, si conopida)
  • 1 l otet din vin (mama il foloseste pe acesta de ani buni)
  • 0,5 kg de zahar,
  • frunze telina, sare, mustar boabe, ienibahar, foi de dafin.

 Se curata gogosarii, se taie in 2 sau in 4 (cum preefati). Se pun intr-un vas larg, in care se adauga ingredientele de mai sus. ATAT.

P1130961

P1130962

P1130963

Se lasa cateva ore (12 ore) sa se intrepatrunda aromele, dupa care se aseaza gogosarii in borcane, iar lichidul din vas se toarna in borcane.

Si GATA!

P1130978P1130977

Incercati reteta, este geniala!

(Visited 947 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.