Nu ca as vrea eu sa ma laud, dar mama face cei mai buni gogosari in otet..sunt aromati, raman tari si crocanti mult timp (nu s-a intamplat cu niciun gogosar sa se moaie macar) si isi astreaza toata pulpa aceea carnoasa si aromata..ce mai, sunt deliciosi..sunt RAW, isi pastreaza toate vitaminele.
Si, la fel de important, mai ales pentru gospodinele care nu au mult timp la dispozitie: sunt GATA in cateva MINUTE, cumulate pe parcursul a 24 de ore.
INGREDIENTELE sunt clasice:
- 5 kg gogosari (optional, si conopida)
- 1 l otet din vin (mama il foloseste pe de ani buni)
- 0,5 kg de zahar,
- frunze telina, sare, mustar boabe, ienibahar, foi de dafin.
Se curata gogosarii, se taie in 2 sau in 4 (cum preefati). Se pun intr-un vas larg, in care se adauga ingredientele de mai sus. ATAT.
Se lasa cateva ore (12 ore) sa se intrepatrunda aromele, dupa care se aseaza gogosarii in borcane, iar lichidul din vas se toarna in borcane.
Si GATA!
Incercati reteta, este geniala!