10 ponturi pentru un city-break la Roma

1.       NU va cumparati ROMA PASS! NU renteaza!

2.       Nu va cumparati abonament de transport! Roma se viziteaza la pas! Obiectivele turistice sunt foarte aproape unele de altele, asa incat e pacat sa nu va plimbati prin Roma! Roma e un muzeu in aer liber. In cel mai rau caz, puteti plati un bilet dimineata si unul seara la intoarcere, cu metroul.

3.       Un bilet (metrou/autobuz) costa 1,5 euro si e valabil pentru 90 de minute. Noi am mers aproape in fiecare zi pe jos!

De la Vatican la piazza Navonna nu e mult. De la piazza Navonna pana la Pantehon sunt 2 minute, apoi inca alte 5 minute pe jos pana la Fotana di Trevi. Piazza di Spagna se afla la 3 minte pe jos de la Fontana di Trevi. Si tot asa.

4.       Luati-va la voi carnete de student, chiar daca nu sunt neaparat vizate/sunt expirate. Puteti avea norocul sa ii convingeti pe cei de la ghiseul de bilete de la Vatican sau Colloseum ca aveti sub 26 de ani si veti plati, atunci, mult mai putin pentru intrarea la muzee.

5.       Nu va cazati in zona TERMINI (gara). E cea mai urata si rau famata zona! Ideal ar fi sa va cazati undeva aproape de o statie de metrou.

6.       De la aeroportul FIUMICINO, cel mai rentabil e sa iei trenul pana la gara Roma TUSCOLANA (8 EURO) si de acolo metroul eventual, spre hotelul vostru. Exista si autobuze dinspre Fiumicno spre gara Termini, care pleaca din 30 de minute (ca frecventa aproximativa) si costa 5 euro. Taxiul costa 48 de euro (pret fix), deci daca sunteti 4 persoane, sa zice, ca ar renta.

7.       Daca va cautati separat cazare, recomand site-ul airbnb.com. Noi am gasit un apartament genial la 30 m de metrou, super curat si cu regim de hotel, la pret excelent.

8.       Neaparat mancati inghetata! Costa 2 euro cornetul / 2,5 euro – 2 arome si este geniala aproape in orice Gellaterie din zona istorica a orasului.

9.       Mancarea e oarecum convenabila, daca mancati la restaurante fara mari pretentii, chiar si din zona istorica a orasului.

10.   Nu va lasati pe seama duty-free–ului din FIUMICNO pentru suveniruri pentru cei dragi. Am vazut acolo ciocolate / bomboane la preturi de 3 ori mai scumpe chiar decat cele din supermercato. Recomand CONAD, ca supermarket in Roma, dar nu e singurul, iar preturile la mancare, mai ales, sunt chiar ok, nu cu mult deasupra celor de la noi.

 

 

 

(Visited 353 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.