De ce un bebelus este trecut la plata intretinerii si un animal de companie NU?

Am constatat cu dezamagire faptul ca un bebelus (care abia a inceput sa faca primii abia acum o luna si NU se deplaseaza nicaieri singur prin bloc sau cu liftul) a fost trecut la plata intretinerii.

Haideti sa vedem ce zice legea: A FOST APROBATA in Senat in SEPTEMBRIE 2016 modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, în sensul în care bebeluşii care nu au împlinit vârsta de 3 ani, să nu fie trecuţi la plata întreţinerii.

Proiectul prevede că asociaţiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor de întreţinere a copiilor cu vârsta de până în trei ani. Deci este la latitudinea asociatiilor de proprietari.

Asociatii care pun mai presus existenta unui animal de comanie, decat a unui copil. De ce spuna asta?

De cele mai multe ori, posesorii de animale de companie platesc o sumă modică. În contextul în care asociatia doreste includerea bebelușilor la întreținere mi se pare normal ca și proprietarii de animale să plăteasca aprox. 80 de lei/lună (cat este in Bucuresti) și NU, 5 lei pentru cățelul pe care il plimba cu liftul, care stă la căldura de la rețeaua centrală, al cărui gunoi este aruncat la grămadă cu locatarii.

În plus, în condiţiile în care animalele mici de companie (pisici, căţei, etc) nu sunt incluse în rândul consumului pe locuinţă sau apartament/persoană, apreciez absurd să se contorizeze cvasi-cheltuielile provocate de bebeluşi pentru buna desfăşurare a asociaţiei proprietarilor de locuinţe. Cu atat mai mult cu cat un bebelus nu isi face nevoile pe scara blocului sau in fata acestuia, deci nu sunt costuri suplimentare legate de curatenia scarii, asa cum se intampla sa vedem mereu (si chiar sa calcam peste) materii fecale ale animalelor care apartin proprietarilor din acest bloc.

Nu aduc in discutie aici pericolul urias la care se supun copiii mici (pe care dvs i-ati trecut la plata intretinerii) atunci cand intra in contact cu aceste materii fecale. Si Bucurestiul are o mare problema cu asta.

Daca tot obligam un bebelus la plata intretinerii, de ce nu obligam si noi asociatia de proprietari sa ia toate masurile necesare protejarii acestora impotriva infectiilor cu care se pot contamina atunci cand intra in contact cu materiile fecale care abunda pe scara / in fata blocului. Materii fecale care provin de la proprietari blocului, care achita doar taxa de 5 lei, nu 80 de lei/ cat ca revine unui copil pentru asigurarea curateniei pe scara / in fata blocului si utilizarea unui lift pe care nu il foloseste singur niciodata.

Cel putin, asa e la mine in bloc, unde pe fiecare etaj trebuie sa fie cel putin o pisica sau in caine, iar acestia isi fac nevoile in jurul blocului.

Din umila mea experiență apreciez că toate costurile pe care le implica existenta unui bebelus/copil minor care nu foloseste singur liftul se poate reflecta în contoarele de apă sau în consumul locuinţei per ansamblu, dar cheltuielile de întreţinere şi ale asociaţiei de proprietari nu se justifică.

Pe de alta parte, nu pot sa nu semnalez interesul deosebit al administratorilor de bloc în a asigura fondurile necesare plații salariilor membrilor asociației, a abonamentului telefonic care le aparține, internet, tonere imprimanta etc., in contrast cu dezinteresul pentru solutionarea cererilor locatarilor.

La voi in bloc cum e?

 

 

(Visited 2.233 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.