Baiatul miliardar – recomandari de carti pentru elevi in vremea Coronavirusului

V-ati imaginat vreodata cum ar fi sa aveti un milion de lire?

Sau un miliard?

Sau trilion?

Dar un catrilion?

Faceti cunostinta cu Joe Bostan.

Joe nu trebuia sa-si imagineze cum ar fi sa aiba gramezi peste gramezi,peste gramezi de bani. Avea numai 17 ani,dar era ridicol ,absurd de bogat…

Acesta este Joe Bostan, personajul principal al celebrei carti publicate la editura Arthur: Baiatul miliardar, scrisa de Walliams, un celebru umorist britanic, actor, prezentator de emisiuni de televiziune și autor de cărţi pentru copii.

Cartile scrise de David Walliams sunt catalogate prin statutul de bestseller in categoria literatura pentru copii, remarcandu-se in primul rand prin amuzament, acțiune, stil concis, clar si accesibil, ilustratii atractice. Tot la Editura Arthur au apărut, dintre cărțile lui Walliams: Bunicuta hotomana (pe care Alex a adorat-o), Domnul Sconcs si Mătușica îngrozitoare.

Joe Bostan, cel mai bogat băiat de 12 ani din lume, are tot ce şi-ar putea dori vreodată un copil: toate jocurile video din lume, propria maşină de curse, un câine-robot din Japonia şi chiar un cinematograf 3D IMAX în pivniţă. De la primele randuri, Alex il invidia maxim pe Joe. Invidia s-a transformat rapid in compasiune cand, parcurgand lectura, a aflat despre Joe ca este orfan de mama si situatia nu e chiar atat de roz, cu toata bogatia de care dispune..

..Si de aici va las pe voi sa descoperiti povestea lui..

Dincolo de povestea amuzanta ­- Alex a citit in nici 3 zile cele peste 200 de pagini ale cartii – , cartea ne ofera o lectie, intr-un limbaj accesibil copiilor, despre adevaratele valori in viata. De aceea, publicul tinta nu este neaparat cel format din copiii si adolescentii contemporani, cat mai degraba indeamna adultii la o scurta reflectie asupra riscului de dezumanizare sub imperiul importantei pe care o acorda acumularii de bunuri materiale.

… si pentru ca tot experimentam homeschooling in era Coronavirusului, am gasit tot pe site-ul www.libris.ro doua carti de matematica perfecte pentru Alex.

Am luat mai intai o carte cu elemente de geometrie pentru clasele I-IV, mai ales ca la scoala Doamna abia incepuse sa predea geometria si nu au apucat sa oarcurga prea mult din materie.

Si pentru ca inca ma tenteaza ideea ca Alex sa dea examen pentru a studia, din clasa a V-a, la un colegiu, am decis sa incercam sa actionam in avans si sa ne obisnuim deja cu ideea de teste si modele de teze pentru clasa a V-a.

Daca tot trebuie sa preluam din sarcina cadrelor didactice, m-am gandit sa profit de aceste miomente sa parcurg cu Alex din ce a mai ramas din materia pentru clasa a III-a: lectiile de geometrie si metoda grafica si sa recapitulam din notiunile invatate.

Furam un pic startul si incercam sa facem (din ce stim pana acum) si teste dedicate clasei a V-a. Nu avem inca insusite toate cunostintele necesare rezolvarii tuturor problemelor din teste, dar vreua sa ridic un pic standardele si sa incercam sa ne acomodam cu un nivel superior. 🙂

(Visited 263 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *