Fiecare iesire cu copilul, la joaca, la restaurant, la medic, in supermarket presupune pregatirea si organizarea unui adevarat mini-bagaj, ca si cum am pleca intr-o mini excursie. Mai ales atunci cand piticul are undeva pana in 2 ani si intotdeauna par indispensabile o multime de lucruri: de la scutece, servetele, la salopete pentru bebelusi, biberoane, suzete si lista poate continua la nesfarsit! 🙂
Asadar, ce contine geanta mea de mamica grijulie si pregatita pentru orice, la iesirea cu copilul (iesire de 2-3 ore):
- Servetele. O multitudine de servetele uscate si Servetele umede
- Scutece de rezerva si punguta de depozitare a celui murdar
- Apa
Am o mica obsesie legata de hidratarea celor mici si, mai ales vara, am mereu sticla de apa la mine si nu uit, la anumite intervale de timp sa ii intreb pe pitici daca vor sa bea. Copiii nu constientizeaza nevoia ca le e sete decat atunci cand sunt deja aproape deshidratati.
- Hainute de schimb.
La acest capitol, cele mai practice mi s-au parut a fi dintotdeauna acele salopete pentru bebelusi, pentru ca sunt foarte comode si pe timp de vara si pe timp de iarna si nu mai trebuie sa ai grija sa pui si tricou si pantalonasi, e un singur articol de imbracaminte, practic.
- Pansamente si pudra Baneocin.
Copiii mici se impiedica des, se lovesc si plang. Plang mai mult poentru ca se sperie. Cand Alex era mic, am inventat un truc, care functioneaza si acum, bazandu-se pe autosugestie: cand se lovea si plangea, ii spuneam ca o sa ii pun pe rana un pansament magic, care ii va lua durerea intr-o clipita. Trucul functiona de fiecare data. Si inca il mai aplic.
Optional
- Jucaria preferata sau orice alta jucarie (in anumite momente, orice jucarie, cat de mica, devine extrem de utila in acapararea atentiei piticului).
- Ceva de rontait – in eventualitatea in care deplasarea s-ar prelungi in afara orelor de program. Eu sunt obsedata (si recunosc) in ceea ce priveste respectarea orelor de masa ale copilului si nu sunt, de regula, adepta rontaielilor prin parc. Prefer sa nu ii dau nimic, ca sa nu isi „strice” foamea si sa manance mancare calda si sanatoasa, atunci cand ajunge acasa..de aceea imi programez iesirile doar in intervalele clar stabilite (pentru a ma asigura ca piticul serveste acasa mesele principale). Dar, trebuie sa recunosc, sunt momente cand trebuie sa fii plecat in oras cu piticul dupa tine mai multe ore si, cand il apuca cheful de scandal / urlete, un biscuitel sanatos (fara zahar) sau un fruct de salveaza.
- Aparatul foto, ca sa puteti surprinde fiecare nazbatie a piticilor vostri 🙂
Gentile voastre ce contin, dragi mamici? 🙂