Dupa cum va spuneam, de ceva vreme am inceput sa ii fac lui Alex tort in casa – de la blat, la crema (o prefer pe cea de mascarpone), pana la frisca 100% naturala, reteta din smantana adevarata, nu cea pentru frisca, cumparata din magazin.
Nu suport frisca facuta din acea smantana dulce cumparata din magazin..nu are niciun gust si, de multe ori, nici nu mi-a iesit. Asa ca m-am mobilizat si m-am hotarat sa fac eu frisca din SMANTANA normala. Aceea din care gatim, de exemplu mamaliguta cu branza si smantana. Si a iesit super, acel gust al copilariei, cand prajiturile, chiar si cele din cofetarie, aveau gust..
Asadar, iata ce ingrediente am folosit eu:
- smantana cat mai grasa, de preferat de 30% (eu o folosesc pe , niciodata nu mi-a facut probleme si frisca iese super)
- zahar pudra vanilat (eu nu o fac foarte dulce)
- optional,
Smantana trebuie sa fie rece, direct de la frigider! Un truc: eu bag si paletele de la mixer cateva minute la congelator inainte!
Se mixeaza smantana cu zaharul pudra vanilat. Dupa cateva minute se adauga intaritorul de frisca (1 plic la 250 de grame de smantana, depinde cat de tare o doriti sau nu).
Frisca este super! Alex o adora si ar manca-o ca atare, ca desert simplu! 🙂
Poate fi folosita si ca baza pentru alte creme de tort, in amestec cu mascarpone sau cu capsune…etc etc