Cum amenajezi o camera pentru doi copii, baietel si fetita?

Alexandru are camera lui. Dinainte sa se nasca, prima mea grija a fost sa ii mobilez camera; el nici nu se nascuse inca si eu bantuiam disperata magazinele cu mobila pentru copii. Imi amintesc si acum ziua nasterii lui, cand cu cateva ore inainte sa vina pe lume, eu umblam dupa lustrele lui cu broscute din camera..

Camera lui Alexandru este, de fapt, camera lui de joaca..pentru ca..DA..inca dormim impreuna. Tin minte, inainte sa am copii, priveam cu un oarecare dispret si ingrijorare mamicile care spuneau ca dorm in camera cu ai lor pitici..mai ales baieti. Mi se parea ceva ciudat, nefiresc ca un copil sa doarma cu parintii lui, mai ales, pana la o varsta mai marisoara, asa cum consideram eu pe atunci..cum ar fi 5 ani, de exemplu! Dar de cand am devenit, insa, mama, mi-am calcat in picioare atat de multe principii pe care le consideram inainte imuabile. Si, mai presus de toate, am devenit mult mai empatica si toleranta cu cei din jur.

Am avut tentativa de a-l reloca in camera lui, am reusit o perioada (eu, bineinteles, dormind cu el in patul lui), dar am renuntat pana la urma. Iar acum, cu sosirea Aidei in viata noastra, nici nu as putea sa il exilam, pentru ca el nu concepe, inca sa doarma acolo singur. Am obtinut un acord din partea lui in privinta relocarii, si anume ca se va muta acolo cu Aida, cand va mai creste si ea un pic.

Asa ca, dupa ce am reusit sa cream un univers superb colorat (bine ca am avut inspiratia sa mergem pe tonuri de verde, o culoare si pentru baieti si pentru fetite), o adevarata imparatie a jucariilor, acum trebuie sa regandim un pic intreg design-ul camerei si sa incercam sa o adaptam si sa o transformam intr-un spatiu ideal pentru doi pitici – baietel si fetita, la o diferenta considerabila de varsta (4 ani jumatate). Si nici nu vreau sa ma gandesc unde/ cum vor incapea intr-o camera relativ micuta de apartament comunist: 2 patuturi, 2 birouri, 2 dulapuri, 2 cutii de depozitat jucariile etc etc…

E o adevarata provocare pentru orice designer de interior sa amenajezi o camera (mica de apartament) pentru doi copii, baietel si fetita, la o diferenta maricica de varsta – un viitor scolar si un viitor toddler. Voi cum ati procedat?

Am cotrobait internetul si am dat peste cateva idei. Voi ce idei aveti?

 

 

adelaparvu_com-despre-o-singura-camera-pentru-o-fata-si-un-baiat-Foto-Allen-Patterson-Residential

 

6580d22850512106aefc4286c5b59fe6

 

fab19fd303ad6457_1542-w500-h400-b0-p0--traditional-kids

 

best-kids-bedroom-ideas-girl-sharing-with-painting-a-room-for-young-girls-girls-room-paint-ideas-zimbio-5

 

shared-bedroom-boy-girl-woohome-10

 

completely-customize-the-nursery-if-boy-and-girl-to-share-a-room-3-190

boy-and-girl-shared-bedroom-ideas-youtube-boy-and-girl-room-ideas

shared-bedrooms

 

 

(Visited 984 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.