Cum mi-am facut implant dentar in timpul alaptarii

De mica am tot avut probleme cu dantura..Si am tot mers dintr-o clinica stomatologica in alta, ani de-a randul, in speranta ca voi pune odata capat problemelor mele. Pana cand acestea au devenit din ce in ce mai mari, de la simple carii, pana la coronita, extractii si…necesitatea imperioasa a unui implant dentar.

Cand auzi pentru prima data implant dentar, te cam sperii. Te sperii de experienta pe care o vei trai, te temi ca va fi traumatizanta, dureroasa, te sperii de preturile care sunt pe piata, te sperii si de promotiile care mai apar din cand in cand, pentru ca unele pot ascunde lipsa de experienta si lipsa de cerere pe piata a unor cabinete de scara, necunoscute si neprofesionale.

Ce-i drept, tin si acum minte ca eram micuta si aveam o placere sadica sa sparg bomboanele intre dinti, desi mama ma ameninta mereu ca voi ajunge la stomatolog..Mie mi se parea ceva cool sa mergi la stomatolog, nu constientizam cat de mult rau imi faceam mie..poate ar fi trebui sa o ascult pe mama mai des, dar stiti cum se facea educatia de igiena dentara pe vremurile dinainte de 89..

Si asa am ajuns sa am, in timp, oarece probleme cu dantura..cateva masele cu probleme, la care s-au adaugat neprofesionalismul unor stomatologi la care am fost si descoperirea abia tarziu de tot a minunatei ate dentare, ei bine, toate acestea au dus la nevoi imperioasa de a–mi inlocui un dinte cu probleme cu un implant dentar, plus un spatiu din care lipsea o masea, prin nimic altceva decat un alt implant dentar.

Eu am avut norocul si, cautand o clinica stomatologica serioasa si cu experienta in domeniu, am gasit oamenii perfecti pentru acest lucru si am scapat cu bine, ca sa zic asa.

In primul rand, nu va temeti de experienta in sine. Se face sub anestezie. Mie mi-au fost facute in aceeasi interventie: extractia dintelui cu probleme si cele doua implante dentare (unul sus si unul jos). A durat vreo 2-3 ore cred, pentru ca am avut ceva probleme cu o gingie care se retrasese putin si au lucrat mai mult decat de obicei, dar, per total, merita!

Eu am avut un noroc urias, in sensul ca la 2-3 sapta,ani dupa ce mi-am facut implantul dentar, am ramas insarcinata. Practic, l-am facut fix la tanc, sa zic asa. Un pic mai dificil a fost cu inserarea coroanelor pe implant, pentru ca a trebuie sa astept pana dupa nastere sa finalizez procedura. Deci, se poate!

Si mai, mult, cea mai buna prietena a mea si-a facut implanturile chiar pe perioada alapatarii, pentru ca singura problema a fost anestezia (nu a alapatat macar 24 de ore dupa), iar ulteriro, exista antiinflamatoare compatibile cu alaptarea!

Asadar, mamici, putem avea grija de dantura naostra chiar si pe timpul sarcinii si al alaptarii! Nu amanati rezolvarea problemelor dentare!

Sfaturile mele:

Nu asteptati mult timp si nu lasasti sa treaca mult timp de la extractia unei masele pana la efectuarea unui implant, pentru ca, in timp, gingia se retrage si veti avea probleme si mai mari.

Nu va faceti griji in privinta durerii: in timpul interventiei de rezolva totul prin anesteziere, iar in urmatoarele 2 zile, prin antiinflamatoare si pastile de durere.

Alegeti o clinica stomatologica recunoscuta! In plimabrile mele pe la zeci de clinici pentru a cere oferte de pret, am dat si peste cabinete de subsol de bloc, care pe internet se ascundeau in spatele unor siteuri foarte bine realizate. De evitat!

In rest, aveti grija de dantura voastra, pentru ca e cea mai pretioasa! 😀

(Visited 1.831 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.