O reteta extrem extrem de simpla..sanatoasa si foarte gustoasa! Un „dulce” facut in casa, sanatos pentru copii, dar si pentru adulti. Copiilor li se poate servi fara problema de la 1 an si asta din cauza nucilor, care sunt considerate a fi alergene.
Partea frumoasa la acesta reteta este ca o puteti adapta in fel si chip, folosind ce doriti voi: merisoare uscate, migdale crude macinate, nuci de padure crude macinate etc.
Ingrediente (toate se pot achizitiona de aici):
- curmale fără sâmburi (cam 150 grame)
- stafide,
- nuci
- pudră de roşcove (o alternativa sanatoasa la cacao).
- ulei de cocos
- seminte susan / in sau de dovleac
- fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare
Am mixat ingredientele in robot si le-am amestecat. Eu nu am adaugat miere, intrucat curmalele sunt deja foarte dulci, iar compozitia s-a legat foarte bine (asta pentru ca am adaugat si o lingura de ulei de cocos NIAVIS). Pasta astfel obtinuta am modelat-o in forme sferice pe care le-am tavalit prin seminte de susan, nuca de cocos (dupa preferinte).
Pofta buna! 🙂
Despre uleiul de cocos in viata mea!
Uleiul de cocos l-am descoperit (tarziu, as spune eu), abia la al doilea copil. Initial l-am folosit pentru uz extren, la masajul bebelusului si vreau sa va spun ca este cel mai bun ulei de masaj pentru bebelusi! Este 100% natural si de cand il folosim la masaj, Aida nu a avut niciodata probleme cu vreo iritatie de scutec sau cu pielea uscata.
La inceputul diversificarii Aidei, mi-am facut curaj si am inceput sa il folosesc si la prepararea mancarurilor, pentru ca am citit ca ajuta la fixarea vitaminelor/mineralelor din legume.
Eu il tin la frigider iar, cand este tinut la frigider se intareste, avand textura unui unt foarte tare, ca o inghetata.
Aida il adora si il mananca asa, ca atare, cu lingurita mica, pe post de desert! 🙂
In concluzie, uleiul de cocos este cea mai buna investitie in casa! Eu m-am obisnuit cu uleiul de cocos de la NIAVIS, pentru ca este extravirgin, obtinut prin metode traditionale prin metoda presarii la rece.