De ce toata lumea blameaza carnea de porc atunci cand vine vorba de mancarea pentru pitici?
Multe dintre mamici considera despre carnea de porc ca este un aliment interzis copiilor, in special celor mici, cam pana in jurul varstei de 3 anisori. De ce? Pentru ca este o „carne grasa, greu digerabila, pe care stomacul copilului nu o accepta cu usurinta”..
Sa ne intelegem din start: cand spun carne de porc nu ma refer la carne grasa (asa cum ne imaginam cu totii cand pronuntam porc), ci la muschiul de porc fara pic de grasime. Piticul meu are 1,3 ani si deja i-am dat o data sa guste pulpa slaba de porc, pe care a tolerat-o foarte bine.
De altfel, chiar Mihaela Bilic (nutritionist cu ale carui prinicpii sunt de acord) recomanda carnea de porc pentru copii. Potrivit acesteia: Pentru momentul de fata, in Romania, Porcul e mai bun decat puiul!!!
minutul 2.58: http://neatza.a1.ro/info-medical/Alimentatia-la-copii_5279.html
Porcul este un animal care, in zilele noastre, traieste si mananca mult mai sanataos decat alte pasari/animale pe care le oferim copiilor nostri. Eu ma aflu in situatia norocoasa de a nu fi nevoita sa cumpar din magazine carne aproape niciodata, iar piticului meu i-am oferit intotdeauna carne din surse de la tara, de la pasari/animale care au crescut cat de cat mai sanataos si au vazut lumina soarelui si au alergat libere prin orgada.
De ce carne de porc (din cand in cand) pentru piticul meu, inainte de 3 ani?
– contine mult mai mult fier
Denumire aliment | Fier (mg/100g) |
---|
Ficat de porc | 22,1 |
Carne de vită | 3,2 |
Carne de porc | 3,0 |
– e o carne sanatoasa (ne referim la pulpa si muschi)
– grasimea din carnea de porc nu e atat de saturata precum cea din vita
– porcul nu e crescut cu stimulenti (hormoni)
Conform http://wholesomebabyfood.momtastic.com, carnea de porc poate fi introdusa in meniul bebelusilor chiar de la 8 luni.
Si daca e sa fim sincere total, de ce unele mamici respecta cu atata strictete acest „mit” – interzicerea carnii de porc pana la 3 ani – , dar cand vine vorba de alte interdictii – zahar, dulciuri, grasimi procesate – dau dovada de mai multa indulgenta?! (am vazut atatea retete pentru pitici care includ margarina, ceapa calita – fie ea si in putin ulei – sosuri cu faina, ca sa nu mai vorbim de iaurturile cu fructe din comert sau chiar dulciuri pentru bebelusi, tot din comert).
Piticul meu la Taiatul Porcului in avans..
(Visited 3.867 times)
Eu ii dau fetitei mele carne de porc inca de la 8 luni,aici gasesti borcanele cu legume si carne de porc de la 6 luni,fetita mea a tolerat-o foarte bine si ii place
buna mamici,foarte bun articolul si ar trebui toate mamicile sa stie asta.eu locuiesc in danemarca si aici nu se pune problema ,,de ce sa nu dam carne de porc la copii?,, asistenta mi-a zis sa i dau carne in fiecare zi pentru ca ei au nevoie de proteine si fier care le ia foarte bine din carne.bravo si te mai astept si cu alte articole!!Va pup!!
Felicitari pentru aceasta postare care ne mai deschide mintea! nici eu nu i-am dat pana cum carne de porc copiluilui (1 an si 4 luni) dar doar ptr ca nu am taiat pana acum pocul la tara iar eu carne din comer evit sa-i dau, in masura in care e cu putinta. Am norocul ca parintii sa cresca pasari la curte, deci papa sanatos.
Aviz mamicilor care nu sunt asa de norocoase: cautati in piata de la care va aprovizionati batranele care vin cu pasari de vanzare, ca ele le cresc la curte si portionati-le, puenti-le la congelator si gatiti-le macar copiilor din ele; sau, daca stati la oras, vedeti daca prin satele din imprejurimi nu gasiti vreo gospodina care e de acord sa va dea o gaina o data la vreo 2-3 saptamani (taiata, depenosata, cinatuita si fara mate) – sigur gasiti! Va pup!
o ia din magazine prin cate dopinguri trece si absoarbe pana ajunge in farfurie…pe cand un porc crescut la tara..intradevar e mult mai sanatos. Aceste explicatii parca mi-au luat valul de pe ochii, am sa incerc si eu, insa mult mai increzatoare.
superb! Eu i-am dat copilului inainte sa implineasca 1 an, dar toata lumea (mai putin pediatrul) m-a condamnat. Eu consider ca am facut bine, mai ales ca toti suntem topiti dupa ea
In sfarsit vad o explicatie plauzibila. Traiesc intr-o tara unde carena de porc chiar se recomanda, am rascolit netul in lung si-n lat si in afara site-urilor romanesti nu am gasit acest no-no carnii de porc.