Piure de cartofi cu carne de curcan si sos de rosii – simplu, dar gustos

Cand sunt in pana de idei si trebuie sa ii pregatesc ceva rapid piticului meu (1 an si 6 luni), ii fac repede un piure de cartofi servit cu piept de curcan si sos facut din suc de rosii preparat in casa fara sare.
Piure-ul il prepar dupa metoda cea simpla, fierb 2-3 cartofi, dupa care ii fac piure, adaugand putin lapte si/sau unt. Sare nu ii adaug piticului.
Ii aromez, insa, sosul din suc rosii facut in casa cu marar, usturoi sau alte condimente. Sosul de rosii il prepar intotdeauna il prepar instant, in sensul ca atunci cand ii incalzesc papica in baie de apa (bain-marin)..) eu ii pun sucul de rosii facut de mama in casa (si fara sare) care este extraordinar de mancat si nepreparat….sosul il fac intodeauna exact cand ii dau sa pape si numai pentru masa respectiva
Carnita inca o maruntesc la blender, inca mai face mofturei in ceea ce priveste carnea bucati mari.

O reteta simpla, dar gustoasa (era preferata mea cand eram mica).

(Visited 569 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *