Pana acum ii gateam pestele piticului la aburi, la steamer, dar astazi am zis sa incerc la cuptor. Pentru prima data i-am adaugat si ciupercute in mancare (1 an si 6 luni).
ingrediente
1 pastrav proaspat destul de mare (500 gr)
4 ciupercute Champignon
morcov, ceapa
ulei masline, busuioc, oregano, usturoi…
Am asezat frumos pestele curatat intr-un, l-am asezonat cu usturoi, busuioc si oregano, am taiat morcovii rondele, ceapa si ciupercutele si am introdus totul la cuptor.
In mod normal as fi adaugat si alte legume, dar aveam garnitura deja preparata: orez cu legume.
Pofta buna, pitici!
Pastravul la bebelusi
– este excelent ca start al diversificarii alimentatiei bebelusilor cu peste. Unii specialisti il recomanda inca de la inceputul diversificarii (in cazul in care nu exista alergii in familie sau pediatrul nu recomanda altfel). Eu i-am dat peste piticului meu de la 8 luni: salau, pastrav si somon.
Daca eliminati ciupercutele si adaugati, in schimb, alte legume (ardei, rosii), aceasta papica se poate servi piticilor inca din momentul introducerii pestelui in alimentatie. Daca piticul inca nu accepta bucati, se poate usor pasa cu furculita sau la blender.
(Visited 586 times)