O sa razi, totul e chimie!

      Niciun comentariu la O sa razi, totul e chimie!

Da, totul e chimie!

Am descoperit pe libris.ro aceasta carte minunata – O sa razi, totul e chimie! – scrisa de faimoasa dr. Mai Thi Nguyen-Kim, chimista, jurnalista de stiinta si youtuber (detine canalul The Secret Life of Scientists), absolventa a unui doctorat in domeniu la prestigioasa universitate Harvard.

Aceasta carte este o invitatie in universul minunat al chimiei. Chimia e stiinta care isi face pretutindeni prezenta.

De la hormonii care se elibereaza in timpul somnului, mancarea gustoasa si cafeaua de dimineata, la igiena cu gelul de dus si pasta de dinti, la tot universul care ne înconjoară. Noi toti si lucrurile din jurul nostru suntem alcatuiti din particule.

Chimia e peste tot în jurul nostru, ea este chimia este povestea atomilor, a moleculelor și a interacțiunilor dintre ele: respiram aerul format din substanțele oxigen, azot, dioxid de carbon etc; folosim clorură de sodiu atunci când vrem să dăm gust mancarii, atunci cand mama framanta aluatul, foloseste bicarbonat, bem apă curățată cu clor si tot asa mai departe.

Rolul chimiei în viaţa noastră de zi cu zi este, asadar, incontestabil.

O lectura amuzanta, facila, plina de experimente de incercat acasa. Cartea este numai buna pentru copiii incepand cu varsta de 9-10.

(Visited 108 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.