Piure de mar cu portocala si scortisoara

De la 6 luni de cand am inceput diversificarea, Aida a acceptat destul de greu unele fructe in stare cruda. Ii place sa roada marul crud, dar daca il fac piure, nu se prea da in vant dupa el. Asa ca, fortata de situatie, am inceput sa ii fac unele fructe un pic la aburi, gen compotel, dar dat in clocot doar 1 minut, sa nu isi piarda orea mult substantele nutritive.

Aida adora combinatia mar cu scortisoara! Dar va sfatuiesc sa folositi scortisoara in forma de batoane (eu o folosesc pe aceasta), e mult mai sanatoasa si isi pastreaza mult mai bine aroma decat cea praf, care contine si alte substante. Si, foarte fain, puteti refolosi batoanele de scortisoara, le lasati sa se ususce catvea secunde si le pastrati intr0un borcanel sau chiar in plicul lor initial, pentru urmatoarea folosire!

Astazi am adaugat in acest compotel si zeama de la o portocala si a iesit un piure extrem de aromat! Care nu se oxideaza imediat si poate fi pastrat la frigider 24 ore fara probleme.

P.S. Eu folosesc recipientele de stocare a mancarii / laptelui matern de la AVENT. Le am de la Alex si s-au pastrat intacte, sunt geniale la drum, in deplasari sau chiar pentru a depozita mancarea in frigider. Le recomand!

res_38ce06efec34c16787d9a267cb87a75c_full

(Visited 1.050 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.