PEDITEL – medicul pediatru NONSTOP si GRATUIT la indemana copiilor!

Cine nu a auzit de PEDITEL?

peditel-site1

Eu am aflat de existenta acestui prieten de nadejde acum vreo 5 ani, cand Alex era avea 1 an si un pic si, intr-o seara de sambata, singura fiind acasa cu el m-am speriat atat de tare din cauza unei bronsite (respira atat de greu, cu suierat) si nu stiam ce sa fac, daca sa il trezesc la 2 noaptea, sa iau un taxi singura si sa ma duc cu el la Urgente.

Aflasem intamplator de existenta acestui serviciu dedicat copiilor tot prin intermediul grupurilor de mamici de pe Facebook. Pe vremea aceea era implementat doar la nivelul Cluj-ului, dar medicul care mi-a raspuns la telefon a fost atat de dragut si a sacrificat din timpul lui sa ma ajute cu un sfat, chiar daca eu sunam din Bucuresti.

De atunci, PEDITEL 1791 a devenit cel mai important contact in lista telefonului meu.  

Dar ce este PEDITEL, pentru cine nu a aflat inca?

Serviciul PEDITEL 1791 este un serviciu dedicat părinților ce au nevoie de un sfat medical profesionist pentru sănătatea copiilor lor. Call centrul pediatric PEDITEL 1791 este apelabil prin formarea numărului scurt 1791, un număr cu tarif standard, fără suprataxă, la care răspunde un medic specialist.

Medicul PEDITEL 1791 este pregătit să vă răspundă la întrebările legate de sănătatea copilului dumneavoastră, non stop. Serviciul este o premieră în România.

PEDITEL 1791 este un numar cu tarif normal, valabil in reteaua: Vodafone, Orange, Telekom fix si mobil. Pentru cartelele prepay este nevoie sa aveti CREDIT in EUROCENTI, nu oferte speciale sau minute.

In timp, din ce in ce mai mult parinti au aflat de acest numar si apeleaza, numarul apelurilor depaseste cifra de 4000 / luna – ceea ce un lucru bun: decat sa caute raspunsuri la urgentele medicale pe Facebook, mai bine suna un specialist care sa ii indrume.

Problema este ca Peditel 1791 a ajuns supraaglomerat, mai ceva ca in camera de garda. Si pentru ca se doreste sa ramana un prieten real, profesionist, prompt si cu empatie si blandete, PEDITEL si-a propus sa infiinteze o a doua linie de garda concomitenta.

Pentru asta e nevoie de finantare. Vestea buna e ca exista Bursa Binelui – platforma BCR de donatii prin card, necomisionate, iar acolo este listata si initiativa PEDITEL.

Campionatul de Bine, care se desfășoară în perioada 6 decembrie 2016 – 15 februarie 2017, este o competiție pentru atragerea de donații adresată ONG-urilor din România, găzduită, organizată și implementată de Bursa Binelui. Premiile constau în dublarea sumelor atrase din donații de către organizațiile participante în Campionat, în limita a 5000 de euro, fiind recompensate primele trei proiecte care reușesc să adune cele mai multe donații individuale x numar de donatori unici.

Campania pe Bursa Binelui dureaza pana in 15 februarie 2017, timp in care PEDITEL si-a propus sa stranga 70.000 lei, ceea ce ar insemna, de fapt, costurile pentru preluarea gratuita timp de 12 luni a 70,000/ apeluri, cu 2 linii de garda, adica 12% din numarul total al copiilor care ajung anual in unitatile de primiri urgente la nivel national.

Fundatia Parinti din Romania, initiatoarea PEDITEL, si-a propus sa mearga pana la capatul Pamantului sa asiguram finantarea ca acest serviciu sa ramana unul comunitar, nedicriminatoriu, cu acces gratuit la sfatul medical (apelul este cu tarif normal) pentru orice parinte din Romania!

Pentru mai multe detalii, intrati pe Bursa Binelui, aici!

Dati in SHARE si prietenilor, sa punem si noi umarul la initiativa PEDITEL!

(Visited 722 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.