Doua retete de pizza LOW-CARB, cu blat FARA FAINA

De curand am testat doua retete excelente de pizza cu blat preparat FARA faina. Sunt delicioase amandoua si le recomand cu mare drag, mai ales persoanelor care opteaza pentru o dieta saraca in carbohidrati (low-carb) sau dieta ketogenica.

  1. PIZZA CU BLAT DIN MOZZARELLA SI OUA

O reteta foarte simpla, gata in cateva minute. Se da prin razatare mozzarella (300-400 grame) si se adauga apoi ouale. Eu am pus 4 oua la 400 de grame de mozzarella.

Se amesteca bine si se intinde in tava tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptroul preincalzit la 200 de grade, pentru 15 minute, pana se rumeneste usor.

Se scoate din cuptor tava, se lasa sa se odihneasca 10 minute si se adauga topping-ul dorit: sos de rosii, branza telemea, cascaval, carnaciori sau kaizer, dupa gust, ceapa, masline etc.

Se mai introduce la cuptor pentru inca 10 min.

Pofta buna!

  • PIZZA CU BLAT DIN CONOPIDA

Aceasta reteta este una pe care eu o ador, pentru ca ai mei copii nu accepta conopida, decat ascunsa bine in mancare. Iar Alexandru nici macar nu si-a dat seama ca blatul este diferit.

Aici sunt doua variante. Se ia o conopida, se spala bine si se marunteste la robot (si timpul de coacere e mai lung) sau se da in clocot in prealabil cateva minute si se marunteste ulterior.

Rezulta o compozitie asemanatoare cu faina mai groasa sau cu mozzarela maruntita marunt.

Se stoarce bine de apa (daca lasa apa conopida dupa ce este maruntita), se adauga, dupa gust (la ochi): o lingura de parmezan razuit sau 100 de grame de cascaval sau branza telemea razuita si 1 sau 2 oua.

Se tapeteaza tava si se introduce la cuptor pana blatul se rumeneste (undeva la 30 minute).

Similar retetei de mai sus, se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca un pic, se adauga toppping-ul dorit si se mai introduce iar la cuptor inca 10 min.

Pofta buna!

(Visited 3.737 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.