Conni, prietena mea – noua colectie de carti pentru prescolari de la editura CASA

Editura Casa (editura deja celebrei colectii Hoinari prin anotimpuri) a lansat recent o noua colectie de carti pentru copii – ,,Conni, prietena mea’’.

Colectia a debutat cu 3 titluri:

 • Conni si olita,
 • Conni merge la gradinita și
 • Conni merge la ferma.

Cartile sunt ideale pentru copiii de varsta prescolara. Aida (3 ani) s-a indragostit pe loc de aceste carti, Conni a devenit prietena ei virtuala. Cartile sunt editate intr-un format atractiv pentru micii cititori, au paginila cartonate si rezistente, iar ilustratiile sunt foarte frumoase. Povestile sunt perfect ancorate in realitate, practic sunt intamplari din viata de zi cu zi a oricarui copil, de aceea, reprezinta o lectura foarte usoara pentru cei mici. Si nu in ultimul rand, pretul este extrem de accesibil.

In fiecare seara, ne alegem cate o carte si intram in lumea minunata a aventurilor lui Conni:

Conni si olita

Conni si olita nu putea sa vina la un moment mai potrivit. Suntem inca in proces de renuntare completa la scutece, iar cartea explica, prin ilustratii vesele si atractive, tot ceea ce tine de acest proces prin care trebuie sa treaca orice copil in drumul spre a deveni adult. Operatiunea Olita nu mai suna atat de tragic, dintr-odata. Din carte, Aida a inteles ca e normal sa se mai intample si accidente uneori, ca nimeni nu se supara daca se intampla cate un astfel de incident minor si ca nu trebuie sa ii fie frica de vasul de la toaleta.

Conni merge la gradinita

Conni merge la gradinita e ideala pentru noi: Aida va trece din toamna de la cresa la gradinita, iar eu am o mare temere in ceea ce priveste adaptarea si mai ales, pentru ca se va confrunta pentru prima oara cu despartirea de doamnele dragi si prietenele ei de la cresa. Va fi un moment greu, de aceea cartea Conni merge la gradinita ne pica manusa.

Aida a inteles din aceasta carte ca in curand va intra intr-un nou colectiv, unde isi va face noi prieteni si va descoperi o multime de lucruri interesante. Uramand exemplul lui Conni, ea si-a ales deja rochita pe care doreste sa o poarte in prima zi de gradinita (albastra cu multe flori, exact ca cea a lui Conni) si este nerabdatoare sa isi cunoasca noii colegi.

Conni merge la ferma

Aida iubeste animalele. Asa ca aventura lui Conni la ferma este preferata noastra, pentru moment. Aida stie despre excursia lui Conni cu trenul la ferma, despre catelul Bobo si noua prietena Anca, precum si despre toate animalele domestice de aici: familia de purcelusi, iepurasul care mananca frunzele de salata, stana cu multe oi si capre.

In concluzie, dragi parinti de prescolari, va invit si pe voi sa descoepriti minunata colectie Conni, prietena mea. Inchei prin mesajul editurii Casa, pe care il intalnim pe coperta fiecarei dintre aceste carti:

Dragi părinți,

Lectura este importantă pentru dezvoltarea armonioasă a copilului dumneavoastră.

Primul pas pe calea lecturii este să răsfoiți împreună cu copilul și să îi citiți cărți ilustrate. Cititul cu glas tare este cel mai bun mijloc de încurajare a lecturii la copil, deoarece:

 • Lectura cu glas tare favorizează apropierea de copil.
 • Lectura cu glas tare favorizează dezvoltarea limbajului copilului.
 • Lectura cu glas tare va trezi în copil bucuria de a citi.

Citiți-i copilului!

Ideal este să îi citiți timp de 15-20 minute zilnic, într-un loc liniștit. Este de asemenea important să îi citiți copilului cărți adecvate pentru vârsta lui. Seria PRIETENA MEA CONNI vă oferă multe povești interesante, potrivite cititului cu glas tare.

Vă dorim lectură plăcută alături de copilul dumneavoastră!

 

 

 

(Visited 343 times)

One thought on “Conni, prietena mea – noua colectie de carti pentru prescolari de la editura CASA

 1. MC Simon

  Aproape ca imi pare rau ca nu mai este micuta fetita mea, ca sa ii citesc aceste carti minunate! Dar… le voi recomanda mamicilor mai tinere. Cu siguranta le vor aprecia. 🙂

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.