Cronologie istorica ilustrata a României

„Historia magistra vitae”

Suntem produsul istoriei noastre, de aceea nu putem sti cine suntem si incotro ne indreptam daca nu ne cunoaştem trecutul.
Istoria ne ofera un set de valori si joaca un rol esential in formarea viitorilor cetateni ai unei tari. Historia magistra vitae, dupa cum spune celebrul dicton latin.

Am descoperit pe site-ul libris, cea mai mare librarie online din Romania, o carte minunata, extrem de utila tuturor celor pasionati de istorie, dar nu numai, cartea fiind destinata inclusiv celor novici in ale tainelor istoriei acestor meleaguri: Cronologie istorica ilustrata a Romaniei.

Prezentarea evenimentelor şi a faptelor istorice se face de o maniera succinta, ce permite inglobarea unui volum insemnat de date si informatii intr-un numar limitat de pagini (272). Cartea, tiparita de editura Litera, reprezinta astfel un ajutor de nadejde pentru cadrele didactice si elevii ce au de sustinut teste si examene la aceasta disciplina, facilitand:

  • asimilarea unui sistem de cunoştinţe fundamentale;
  • largirea orizontului de cultură generală;
  • dezvoltarea capacităţii de prelucrare şi operare cu informaţiile;
  • dezvoltarea capacităţii de a gândi logic, analitic, critic, sintetic.

Dr. Tudor Salagean (unul dintre autorii cartii, alaturi de Gheorghe Iacob) recomanda in paralel si consultarea Marii istorii ilustrate a Romaniei si a Republicii Moldova, lucrare bazata pe o cercetare de peste un deceniu, realizata de unii dintre cei mai prestigiosi istorici din aceste tari. Potrivit acestuia, cele doua lucrari au fost concepute de altfel pentru a se completa reciproc si pentru a fi consultate impreuna.

(Visited 198 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.