Jocurile, un mijloc de amuzament si chiar si de invatare si dezvoltare pentru copiii mici exista inca din cele mai vechi timpuri si si-au pastrat farmecul si scopul pana in zilele noastre.
Jocurile educative pentru copii au aparut cu scopul de a le dezvolta abilitatile de gandire, spiritul de observatie si capacitatea de a asimila mai multe informatii. Jocuri precum puzzle-uri sau lego sunt alese de multi parinti pentru cei mici.
Jocurile pentru copii sunt folosite si in scoli si gradinite, tot ca un mijloc de invatare si dezvoltare. Desi acestea difera in functie de varstele celor mici, rolul acestora este acelasi, de a-i ajuta pe copii sa se dezvolte si sa-si descopere noi abilitati. Dupa cum stim cu totii, este o metoda buna ca cei mici sa invete lucruri noi prin joaca deoarece sunt mai motivate sa invete ceva intr-un mod amuzant. Reprezinta totodata cadouri ideale pentru cei mici, pe langa nelipsitele jucarii.
Aceste jocuri nu capteaza insa doar atentia celor mici, ci si a celor mari. Ne vom aminti mereu cu bucurie de jocurile copilariei cand petreceam ore intregi cu prietenii jucandu-ne. Acestea reprezinta o sursa de amuzament si relaxare si in randul adolescentilor si chiar si al adultilor.
Ca si parinti suntem nevoiti chiar si fara voia noastra sa ne alaturam celormiciiar pentruunii dintre noi va fi un mijloc prin care vom descoperi impreuna lucuri noisi ne vomdistraalaturi de ceidragi.
Un alt mijloc de relaxare pentru multe persoane este Kendama, o jucarie traditional japoneza care a fost preluata de multe popoare pe masura ce cultura japoneza s-a extins pe celelalte continente.
Aceasta si-a pastrat forma si scopul initial, chiar daca in zilele noastre modelele Kendama s-au diversificat, jucariile putand fi personalizate dupa dorintele fiecarui posesor. In Japonia s-au infiintat chiar si turnee si au fost scrise carti in are sunt explicate metodele prin care se poate obtine un scor cat mai mare.
Kendama poate fi folosit totodata ca si un mijloc prin care putem scapa de stress concentrandu-ne asupra sarcinii de a prinde bila prin metode cat mai eficiente. Este considerat un joc care le pune oamenilor la incercare spiritul de coordonare, agilitatea si rapiditatea.