Taberele educationale in strainatate – noul trend!

Pe timpul vacantei de vara, parintii se vad nevoiti sa raspunda la intrebarea – cum isi pot petrece copiii nostri cele 3 luni de vacanta in mod constructiv? O varianta ideala sunt taberele educationale, cum sunt cele de pe edutabere.ro. Mai ales pentru parintii care au copii la liceu si cu atat mai mult pentru acei liceeni care isi doresc sa urmeze pe viitor cursurile unei facultati in strainatate.

Taberele educationale in strainatate – noul trend in materie de tabere – ii ajuta pe tineri sa se familiarizeze cu tara, cu sistemul de invatamant, pentru a vedea cum sunt scolile si universitatile in campusurile carora sunt organizate aceste tabere. Dar mai ales, ii ajuta sa se pregateasca cum sa isi aleagacea mai potrivita  si CUM sa aplice pentru a fi acceptat.

tabere-internationale

Si acum sa facem un exercitiu de imaginatie: peste 10 ani, Alexandru va avea 16 ani si cateva luni. Este momentul cand deja se va fi hotarat asupra universitatii pe care doreste sa o urmeze. Si bineinteles ca a ales Universitatea Harvard, cea mai prestigioasă institutie de invatamant superior din lume si cea mai bună universitate la nivel mondial.

Sa facem un efort si mai mare de imaginatie si sa pornim de la premisa ca Alex este un elev remarcabil. Iar daca vrem sa visam chiar cel mai frumos vis, sa ne mai imaginam ceva: ca noi, parintii, peste 10 ani vom putea face un mic efort financiar sa ii oferim acestuia o experienta unica: The College Experience!

The College Experience este un program destinat elevilor din ciclul liceal, care s-au decis sa-si continue studiile la universitate. Programul se desfasoara la universitati renumite din SUA si este condus de catre profesionisti si profesori de renume in domeniul respectiv. Cursul este format din 3 componente in fiecare saptamana: o materie principala dimineata (de 5 ori/sapt.), o materie secundara dupa-amiaza (de 3 sau 4 ori/sapt.) si club de interese. Cursantii isi aleg singuri materiile.

Include studierea aprofundata a diferitelor materii universitare si pre-universitare. Cursurile sunt sub forma de seminarii. Se alege o materie pentru dimineata si o alta materie pentru dupa- amiaza.

Sa studiezi la Harvard costa aprox. $50, 000 pe an. Dar daca dovedeşti ca familia ta are un venit mai mic de $65, 000 pe an (cred ca ne vom incadra aici) 🙂, poţi obtine o bursă integrala.

Mai multe detalii despre programul The College Experience gasiti aici.

Si tot acolo gasiti cea mai complexa oferta de astfel de tabere educationale, la universitati de prestigiu din strainatate, cu programe complexe ce cuprind lectii interactive de limba engleza, franceza, germana, spaniola sau italiana, rusa, etc.

Cautarea e foarte simpla, pentru ca ai la dispozitie criteriile de selectie a taberei ideale:

  • VARSTA – de la 3 ani la +18
  • tara unde doresti sa mergi in tabara
  • limba pe care doresti sa studiezi acolo – Germana, Engleza, Spaniola, Chineza, Franceza, Italiana, Japoneza, Rusa, Araba etc
  • tipul programului
  • buget.

 

Eu mi-am incheiat de mult timp perioada studentiei! De aceea imi doresc pentru copiii mei sa nu rateze o astfel de oportunitate, pentru ca o astfel de experienta ii poate face sa isi organizeze prioritatile si idealurile, sa isi doreasca mai mult de la ei si de la viata!

(Visited 346 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.