5 rezolutii de atins pana la varsta de 60 de ani

E toamna si soarele imi mangaie usor parul carunt deja. Vantul adie usor, iar fosnetul frunzelor din livada de langa casa imi rasfata simturile. Pe tarasa e cald insa, iar cafeaua aromata imi aduce aminte sa multumesc din nou vietii pentru tot ce mi-a oferit.

Iubitul meu sot, omul langa care am trait alaturi 33 ani deja, mi se alatura cu doua pahare de suc facut in casa din siropul nostru preferat de fructe Yo –  pentru mine de coacaze rosii, pentru el de zmeura. Este rutina noastra de dimineata, asa cum face de 33 de ani deja. E o chestiune speciala cu aceasta traditie a siropului Yo in casa noastra. A devenit o traditie, pentru ca asa ne-am cunoscut, acum mai bine de 38 de ani, in Viena, la un teambealding cu colegii. Si asa m-a cucerit, de fapt, oferindu-mi un pahar de Yo de coacaze rosii. Iar pentru el, de zmeura.

Se aude telefonul. Alexandru, baiatul meu drag, ma anunta ca va sosi maine la pranz cu viitoarea lui sotie. Imi aduc si acum aminte, era toamna lui 2016, o toamna urata, ploioasa..si intr-o seara, Alexandru m-a anuntat pe un ton foarte serios ca el se va casatori la 33 de ani. Avea doar 6 ani atunci si abia aflase intelesul termenului casatorit. Luni va pleca din nou in cursa, o cursa transatlantica – e pilot de avion – si il voi vedea abia peste 6 zile din nou.

Sora lui mai mica, Aida, soseste si ea maine din Anglia. Studiaza la Cambridge, face un master in bioinformatica şi proteomica. Nu ma intrrebati ce inseamna, eu sunt deja depasita de noile tehnologii si tendinte in materie de medicina. Dar sunt atat de mandra de ea. Se pare ca pixul si caietul alese de pe tavita de mot la impinirea varstei de 1 an au fost cu adevarat premonitorii. E un copil foarte studios…cine ar fi zis despre ea, care nu dadea prea multe semne de precocitate cand era bebelus..doar a inceput sa mearga singura abia la 1 an si jumatate!

Sunt implinita! Am tot ce mi-as putea dori! Maine voi implini 60 de ani, am sotul si copiiii impliniti, surorile si cumnatii aproape..Si cireasa de pe tort: ii avem inca alaturi de dragii nostri parinti. Copiii mei sunt fericiti, bunicii lor materni si paterni le sunt inca aproape.

Se aude soneria de la poarta.. Cine o fi? Nu si-a anuntat nimeni vizita.

Suna! si iar suna!! Iubitul, deschizi tu?

…cu parul ciufulit si cearcanele pana in josul pometilor ma uit buimaca la telefon. Cat o fi ceasul? 06.50, joi, 3 noiembrie 2016. Oh, nuuu! E afurisita de alarma pentru serviciu!!!! Trage de tine mai repede, imbraca-l la foc automat pe Alex pentru scoala si Aida pentru cresa, lasa visele deoparte si treci pe pilot automat in rolul de sotie si mamica! J

Acesta a fost un vis frumos. Acestea sunt doar visurile mele de sotie si mama. Dar din acest vis frumos, reies rezolutiile mele pentru varsat de 60 de ani. Sunt mult mai simple decat in vis:

  1. Sa ajung sa imi beau cafeaua si sucul Yo si la 60 de ani. Indiferent sau nu ca va fi pe veranda unei somptuoase vile langa Bucuresti sau in continuare in aartamentul meu modest de cartier semicentral din Capitala.
  2. Sa ii am alaturi de mine pe toti cei dragi sufletului meu.
  3. Sa ajung o data in New York.
  4. Sa nu regret nimic.
  5. Sa scriu o carte.

Anul acesta siropurile Yo împlinesc varsta de 60 de ani, dar asta nu-i împiedica sa fie unul dintre cele mai cool branduri de pe piata, pentru ca 60 de ani nu reprezintă un simplu număr, ci o serie de experiente de viata din care inveti si pe care le aplici in ceea ce faci mai departe. Asa imi dores dsa fiu si eu la 60 de ani : apreciata si iubita, cu o vasta experienta de viata, dar si deschisa catre nou si inovatie, vesela si colorata in suflet si in gandire.

Tu ce iti propui sa faci pana vei implini 60 de ani? Care e lista ta de rezolutii?

14690862_1092206404229558_4229025105551919057_n

(Visited 175 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.