Carti de cultura generala pentru elevi si nu numai – recomandari


Navigand pe site-ul celei mai librarii online din Romania ­www.libris.ro, am descoperit alte doua carti noi minunate din categoria Cultura generala:

Cartea Curiozitati de ieri si de azi. Intre legenda si realitate  este cartonata si tiparita pe hartie lucioasa si extrem de calitativa, avand 336 de pagini.

Cartea este structurata pe mai multe domenii: Arhitectura; Arta (Literatura, Pictura, Sculptura, Muzica); Asasinate; Bogatie; Cataclisme naturale; Civilizatii; Corpul uman; Descoperiri si inventii; Disparitii; Fauna si flora; Fenomene; Gastronomie; Jocuri distractive si sportive; Justitie; Limba; Locuri malefice sau misterioase; Mitologie; Moda; Paradoxuri; Personalitati controversate; Populatie; Profetii, ocultism, magie; Razboi; Religii, culte; Sanatate si medicina; Universul, Pamantul etc.

Informatia bogata este transmisa intr-un limbaj simplu si accesibil, fiind insotita de poze ilustrative, care ne ajuta sa trecem prin labirintul legendelor si al stiintei si sa incercam, prin propria judecata, sa trasam o granita intre senzational si verosimil, intre fantastic si realitate.

Va las cateva imagini din carte sa va convingeti:

Pentru cea de-a doua carte – 1000 de intrebari si raspunsuri. Istoria lumiiva trebui sa mai asteptam ca Alexandru sa mai creasca 1 an- doi pentru a o putea folosi ca instrument evaluativ, dar cartea reprezinta un ideal punct de plecare pentru a starni imaginatia si intrebarile legate de istoria lumii.

Cartea este foarte utila pentru evaluarea cunostintelor de istorie a lumii, pentru ca reuseste, prin cele 1000 de intrebari si raspunsuri, sa te poarte in luna calatorie de 5500 de ani, de la primele civilizatii pana la cele doua razboaie mondiale care au marcat secolul XX. Pune accentul pe evenimente si personalitatile care au marcat cei 5500 de ani de istorie tumultoasa a omenirii, 5500 de ani cuprinsi in 1000 de intrebari.

(Visited 108 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.