..ca sa ademenim primavara asta care nu se mai lasa vazuta la fata, i-am gatit astazi piticului o mancare exceptionala: curcubeu de legume (imi place mie sa o numesc), care miroase a primavara, a vara..:)))
ce am folosit eu:
ardei copti (aveam pusi la congelator, facuti de mama) – adooor ardeii copti!
praz (eu sunt mare fan praz)
1 cartof ras
1 morcov ras
Piticul meu accepta si mancarea bucati, dar voiam sa fiarba toate odata si sa aiba toata mancarica o textura asemenatoare
Am pus la fiert legumele (o adevarata explozie de culoare si de miresme – eu sunt mare fan ardei copti!)..eu am aromat doar cu jumatate de frunza de dafin la inceputul fierberii…sunt atat de aromati ardeii copti, ca nici nu mai e nevoie de multe conmdimente pentru a imbogati gustul..spre finalul fierberii am adaugat putin cimbru, sos de rosii si ardei (facuti in casa de mama soacra) si putin ulei de masline.
Eu i-am servit mancarica de ardei copti cu piept de gaina de tara..(carnea inca o maruntesc, pentru ca piticul cam face mofturei la carne, daca nu e maruntita) si o lingurita de smantana si verdeata, eventual!
Pofta buna, pitici!
(Visited 563 times)
Interesante retete. Amintesc ca frunza de dafin fiarta este toxica. Dafinul se adauga dupa incetarea fierberii pt a difuza doar aroma, nu si toxina in mancare.
arata super bine ,nu e complicata si cred ca piciul a papat tot ? glumesc ai ales o reteta sanatoasa si usor de facut .