Electronică și Robotică. Primii Pași

Trăim in secolul tehnologiei. Avansul tehnologic ia din ce in ce mai mult avânt si acaparează viețile oamenilor, la toate nivelurile societale. Suntem înconjurați (as spune chiar dependenți) de tehnologie si nu exista domeniu in care dispozitivele tehnologice sa nu isi găsească utilitatea, devenind chiar indispensabile.

Din pacate, in ciuda faptului ca dispozitivele electronice ocupă un loc din ce în ce mai important în viața noastră, in prezent, în școlile românești nu se pune suficient accent pe importanța studierii domeniilor practice care pun accent pe abilitatea de a folosi (si de a crea) tehnologii.

Astfel de discipline care tin de domeniul stiinta si tehnica – programare, electronica, robotica, mecanica etc. –  isi propune sa dezvolte competentele si abilitățile care au rolul de a-i pregăti pe copii pentru job-urile viitorului.

Electronica este puțin spre deloc studiată în școli. Suntem impanziti de oferte care dintre care mai atractive de cursuri de robotica pentru copii, dar consider ca inainte de a incepe orice curs despre programare si robotica, un copil are nevoie de insusirea unor notiuni introductive despre electronica.

Electronica si robotica. Primii pasi

Cartea Electronică și Robotică. Primii Pași isi propune sa prezinte o serie de noțiuni practice într-un mod antrenant și distractiv, menite sa incite curiozitatea copiilor spre descoperirea domeniilor viitorului. Catalin Cazan-Gheorghiu reuseste intr-un mod atractiv sa imbine într-un mod inedit noțiuni si concepte teoretice cu idei de experimente și aplicații practice.

Publicarea cărții Electronică și Robotică. Primii Pași este continuata printr-un demers de completare, lansarea unui site cu numele cârtii, care isi propune sa se concentreze asupra aplicațiilor practice.

(Visited 63 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.