Istoria descoperirilor stiintifice

Nu cred ca ne putem inchipui cum ar arata lumea de astazi fara beneficiile de pe urma marilor descoperiri stiintifice de orice fel care au contribuit la progresul omenirii si la cresterea calitatii vietii omului pe Pamant. Site-ul libris.ro ne ofera o bogata colectie de carti atractive si utile care ii ajuta pe cei mici (dar si pe cei mari – sa nu uitam ca nu e niciodata tarziu sa invatam ceva nou) sa acumuleze cunostinte de cultura generala.

Cartea Istoria descoperirilor stiintifice, aparuta la editura Orizonturi reprezinta un instrument extrem de util care ne ajuta sa nu uitam de unde venim.

Cartea prezinta in ordine cronologica, de o maniera succinta si bine sistematizata, marile descoperiri stiintifice ale omenirii din domenii precum: tehnologie, astronomie, chimie, matematica, medicina etc.

Cartea ofera o cunoastere sistematica a marilor descoperiri stiintifice care au marcat dezvoltarea omenirii.

Istoria descoperirilor stiintifice este fascinanta si isi are originile cu mii de ani in trecut.  Stiinta a existat inainte de a exista oamenii de stiinta si nu putem niciodata uita mostenirea inestimabila lasata de marile civilizatii (egipteana, mesopotamiana) si contributiile lor la dezvoltarea omenirii. Stiati, de plida, ca maiasii au dezvoltat sisteme numerice si calendaristice foarte sofisticate si detineau cunostinte medicale avansate?

Perioada in care traim, caracterizata de un avans tehnologic extrem de rapid, va face cu siguranta dificil orice demers de a tine pasul cu noile descoperiri stiintifice. Sub impactul noilor descoperiri  stiintifice si al progreselor din domeniul tehnologic (inteligenta artificiala, tehnologiile emergente), transformarile sunt rapide si radicale, „devenind îngrozitor de vizibil că tehnologia a depăşit omenirea” (A. Einstein).

(Visited 57 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.