Legendele Olimpului – Gheorghe Popa-Lisseanu

Cine nu a auzit de Legendele Olimpului?

Cum a aparut omenirea? Sunt intrebari care au suscitat interesul de-a lungul miilor de ani. Mitologia greaca ne ofera o bogata serie de istorii si legende care se preocupă de originile și natura lumii, de viețile și activitățile zeităților, ale eroilor și creaturilor mitologice. Personajele mitologiei elene se află pretutindeni în arta si arhitectura greaca si reflecta conceptia despre lume a uneia dintre cele mai mari civilizații antice.

LEGENDELE OLIMPULUI reprezinta, asadar, o lectura sine-qua-non pentru viitoare formare si dezvoltare a oricarui copil.

Am optat nu pentru celebra deja carte a lui Alexandru Mitru, ci pentru o carte scrisa de un autor poate mai putin cunoscut, dar un mare om de cultura.

Gheorghe Popa-Lisseanu (1866-1945), discipolul lui B. P. Hasdeu, a fost un mare istoric, filolog român, membru corespondent al Academiei Române (incepand cu 1919), care și-a închinat întreaga viață cercetării istoriei poporului român, culturii și limbii romane. De altfel, ele este cel dupa care s-a inspirat Alexandru Mitru cand a refacut Legendele Olimpului.

Cartea cuprinde doua parti:

  • Partea I. Legendele zeilor, unde sunt prezentati zeii Olimpului Zeus, Hades, Dionissos, Poseidon, Apollo, Afrodita, Hera, Atena, Artemis (sunt prezentati in paralel si coresndentii acestira in mitologia romana) si povestile lor palpitante;
  • Partea a II-a. Legendele eroilor (Hercule, Perseu, Ahile, Ulise, Dedal).

Cartea este excelenta, este ideala atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Se poate răsfoi si comanda de pe site-ul libris.ro.

(Visited 75 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.