2021 – Smartwatch de la Samsung si Apple cu senzor optic de monitorizare a glicemiilor

Vesti bune pentru cei care sufera de diabet!

Stim cu totii ca prima grija a pacientului diabetic insulino-dependent este aceea de a-si monitoriza cu atentie nivelul glucozei din sange, pentru a-si putea administra in mod corect doza de insulina. Acest lucru reprezinta un chin, in special pentru copii, primele si cele mai numeroase victime ale diabetului zaharat de tip 1.

2021 vine cu noi sperante pentru aceasta categorie.

Potrivit celor mai recente zvonuri, Samsung si Apple se pregătesc să facă următorul mare salt în ceea ce priveste monitorizarea glicemiilor in mod non-invaziv.

Următoarele generatii de Apple Watch Series 7 si Samsung Galaxy Watch (se va numi fie Samsung Galaxy Watch 4, fie Samsung Galaxy Watch Active3) vor dispune de o functionalitate noua si anume monitorizarea non-nvazivă a nivelului de glucoză din sânge, prin intermediul unui senzor optic.

Compania Samsung a colaborat cu experti ai Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT) pentru a gasi solutii avansate care sa permita măsurarea nivelului de glucoză din sânge prin intermediul metodei denumite spectroscopia Raman – tehnica frecvent folosită pentru analiza compozitiei chimice a unor substante, prin intermediul luminii laser.

Lansarea celor doua dispozitive este asteptata pentru cel de-al doilea semestru al anului.

Potrivit dispozitiilor cuprinse in PROGRAMUL NATIONAL DE DIABET ZAHARAT, copiii din Romania pot beneficia in mod gratuit de senzori de monitorizare continua a glicemiei. Din pacate, nu exista inca posibilitatea de a opta pentru un anumit sistem de monitorizare, desi pe piata libera exista exista variante mult mai performante si care nu necesita calibrare zilnica.

Chinul intepaturilor in deget nu dispare, asadar.

Sa speram ca tehnologia va avansa si ne va oferi solutii care sa usureze viata copiilor care sufera de diabet.

(Visited 105 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.