Personalitati care au marcat lumea – pe intelesul copiilor

Alexandru trece in clasa a II-a si am inceput usor sa il introduc in lumea istoriei, a geografiei, a stiintelor exacte, dar si a muzicii, a picturii si, de ce nu, a filozofiei. Cu alte cuvinte: cultura generala. O metoda atractiva de a-i ajuta pe copii sa retina usor notiunile de cultura generala este metoda vizuala. Concret, se stie ca o imagine face cat o mie de cuvinte, iar o imagine a unei PERSONALITATI insotita de o scurta descriere a calitatilor prin care s-a remarcat poate contribui la fundamentul unei solide culturi generale.

Am gasit pe site-ul editurii AQUILA o minunata serie de carti de cultura generala, explicata pe intelesul copiilor: PERSONALITATI.

Cartile sunt dedicate prezentarii marilor personalitati ale lumii care s-au remarcat, de-a lungul istoriei: lideri politici, militari, religioşi sau oameni de științe și de cultură (scriitori, filozofi, pictori si muzicieni celebri).

Colectia cuprinde 6 titluri si poate fi consultata  aici.

  1. Personalitati care au marcat istoria romanilor,
  2. Personalitati care au marcat istoria lumii,
  3. Personalitati care au marcat cultura romanilor,
  4. Personalitati care au marcat religia romanilor,
  5. Personalitati care au marcat cultura lumii,
  6. Personalitati feminine care au marcat istoria lumii.

Fiecare carte prezinta cate 89 de personalitati, fiecareia dintre ele fiindu-i dedicata cate o pagina continand o descriere sintetica a vietii si a contributiei lor, insotita de ilustratii atent selectionate.

Primul volum care mi-a atras atentia este Personalitati feminine care au marcat istoria lumii. De ce? Pentru pe piata de carte din Romania nu exista multe produse care sa fie exclusiv despre performantele femeilor si mai ales, sa fie dedicate copiilor. Consider ca societatea romaneasca este inca una care mai are mult de invatat in privinta modului in care sunt tratate si percepute femeile, iar o astfel de educatie trebuie sa inceapa inca de la cele mai fragede varste.

ș

Cartea prezinta, de o maniera atractiva si adaptata copiilor, 89 de personalitati feminine importante care si-au adus o contributie la pogresul lumii si care s-au remarcat in domenii din cele mai diverse, precum: fizica, sport, spionaj, figuri regale si religioase.

Ramanand in plan global, cartea Personalitati care au marcat cultura lumii, ne prezinta povestile de viata ale 89 de figuri care au marcat cultura mondiala, de la Homer si Seneca la Bach si Niccolo Machiavelli.

 

Inainte de a cunoaste lumea, trebuie sa iti cunsoti originile si istoria. Cartile Personalitati care au marcat religia romanilor si Personalitati care au marcat cultura romanilor sunt perfecte pentru satisfacerea curiozitatii unui copil de 8 ani care incepe usor usor sa-si descopere identitatea nationala si sentimentul de mandrie si apartenenta la un neam. Si avem cu ce ne mandri: Ion Creanga, Mircea Eliade, George Enescu, Constantin Brancusi, Stefan Luchian etc.

 

 

 

(Visited 425 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.